Momenty 2. ligy: Třetinova rozlučka, vydařený návrat či debut jako hrom

Foto: Luboš Vácha, bkhb.cz

17. listopadu 2022, 14:40

Štěpán Ondráček

Dalším kolem pokračovala třetí nejvyšší soutěž, kde nebyla nouze o zajímavé momenty a události kola. Pojďte se s námi podívat, co se událo ve 2. lize, která před státním svátkem měla co nabídnout.

Události kola

Vyškov byl blízko senzaci
Ačkoliv Vyškov prohrával v souboji se Znojmem 0:2, tak nesložil zbraně. Svěřenci trenéra Michala Konečného smazali dvoubrankový deficit díky zásahům Martina Snášela. Po čtyřiceti minutách to bylo 3:3. Jihomoravskou bitvu nakonec pro sebe sebral favorit, který vyhrál 5:3 a ani na patnáctý pokus neokusil hořkost porážky.

Foto: Facebook Hokej Vyškov

Tábor nastřílel deset branek
Zápas kola se hrál na Kobře, kam přijel Tábor. Oba soupeře mezi sebou dělilo šest bodů, a tak se čekala vyrovnaná partie. Utkání splnilo očekávání diváků jenom v úvodních čtrnácti minutách, pak jej měli ve své režii táborští hokejisté, kteří nasypali svému vyzyvateli deset gólů. Zajímavostí je, že Tábor už potřetí v sezoně vstřelil deset a více branek, pokaždé se mu to povedlo na kluzišti soupeře.

Třetina se rozloučil s kariérou
Havlíčkův Brod prožil emotivní derby Vysočiny se Žďárem nad Sázavou. K poslednímu utkání nastoupil dlouholetý hráč Bruslařů Miroslav Třetina. 42letý útočník zakončil hráčskou kariéru vítězstvím v prodloužení. Ačkoliv se zkušený forvard bodově neprosadil, tak rozlučka se mu podařila se vším všudy. 

Foto: Luboš Vácha, bkhb.cz

Vítězná Pejchalova premiéra za Řisuty
Ačkoliv se středočeský klub drží na posledním místě skupiny Západ, tak v posledním kole to tak nevypadalo. Kádr Řisut doplnil z Letňan mladý útočník Kryštof Pejchal. 21letý útočník se podílel jednou asistencí na vysoké výhře nad jabloneckými Vlky. Buldoci tímto skalpem zapsali teprve druhé tříbodové vítězství sezony.

Vyrovnaný souboj posledních
Ve skupině Východ na sebe narazily dva poslední celky a diváci dlouhou dobu čekali na gól. Nakonec všichni střelci pohořeli na brankářích, kteří za šedesát minut nepustili za svá záda ani jeden puk. Vítěze určilo prodloužení, domácí led ubránili hokejisté Velkého Meziříčí, kteří po trefě Tomáše Sedláčka přetlačili Hodonín.

Ze statistik

Endál ve formě
Návrat do Tábora mu očividně svědčí, jelikož v posledním zápase zaznamenal Lukáš Endál pět kanadských bodů (3+2). Zkušený forvard byl tedy u poloviny branek svého týmu v souboji s Kobrou Praha. Endál za poslední čtyři zápasy nasbíral osm bodů (3+5), po návratu z rezervy Pardubic má tedy v průměru dva body na utkání.

Foto: Tomáš Danko, hctabor.com

Bílkovy trefy jsou cenné
Řisuty jsou sice na dně západní skupiny, ovšem svojí hrou nachytají kde koho. Své by o tom mohli vyprávět v Jablonci. Vlci prohráli šestý zápas po sobě, výrazný podíl na vítězství Středočechů měl útočník Vítězslav Bílek. Zkušený hráč dva góly vstřelil a na jeden nahrál. A co víc, Řisuty poprvé slavily před vlastními fanoušky. Bílek v sezoně zaznamenal třetí dvougólový večer, z toho dva byly vítězné.

Velkolepý comeback Šurého
Hodonín dlouho nemusel hledat náhradu za brankáře Martina Holíka. Baníku se vyplatil tah s Michalem Šurým. Velezkušený gólman se vrátil mezi druholigové mantinely po více jak třech letech a na úvod nezklamal. 32letý brankář dovedl Hodonín do prodloužení za bezbrankového stavu s Velkým Meziříčím. Návrat neoslavil vítězně, ale předvedl parádní výkon.

Přišel, viděl, zvítězil, to byl debut Melenovského
19letý forvard Marek Melenovský si po první lize vyzkoušel i třetí nejvyšší soutěž. Vsetínský hokejista oblékl dres Valašského Meziříčí a hned byl vidět. Útočník Bobrů oslavil debut vítěznou trefou v přesilovce, když rozhodl o výhře nad Kopřivnicí v poměru 3:2. 

Bodová šňůra Svobody pokračuje
Znojmo je favoritem na postup o patro výš, vede tabulku i statistiky napříč skupinou Východ. V první pětce kanadského bodování není nikdo jiný než hráči Orlů, ale i tady je jedna perla. Útočník Tomáš Svoboda bodoval v každém utkání, za patnáct startů nasbíral 27 bodů (14+13). Naposledy byl u výhry 5:3 nad Vyškovem, který složil bilancí (1+2).   

Návštěva kola

1563 diváků – HC Děčín vs. HC Slovan Ústí nad Labem

Další tři nejvyšší návštěvy: 
BK Havlíčkův Brod vs. SKLH Žďár nad Sázavou – 1260 diváků
HC Stadion Vrchlabí vs. HC Letci Letňany – 774 diváků
HC ISMM Kopřivnice vs. HC Bobři Valašské Meziříčí – 753 diváků

Foto: Kryštof Hanzl, czechsportphoto.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz