Momenty 2. ligy: Cemba pálí ostrými, nula pro Šindelku i hodonínská jízda

Richard Cachnín slaví gól v zápase s Velkým Meziříčím. | Foto: bkhb.cz

25. listopadu 2022, 8:04

Pavel Mandát

I ve středečním druholigovém kole bylo k vidění mnoho zajímavého. Následující článek přináší obvyklý souhrn týmových a stejně tak individuálních počinů. Nechybí ani nejčerstvější přesuny na hráčském trhu.

Události kola

Šlágr pro Příbram
Pikantní souboj byl k vidění v Chomutově, kde se představila Příbram. Souboj dvou elitních celků Západní konference dopadl lépe pro Středočechy. Příbram v Chomutově zvítězila 5:4. Klíčovou trefu zaznamenal ve 47. minutě Jakub Kánik.

Bobři se zlínskou výpomocí
Valašské Meziříčí letos spoléhá na mladé zlínské obránce: v dresu Bobrů se objevují Vojtěch Riedl a Tadeáš Talafa. Ve středečním utkání proti Havířovu Valachy posílil jen Reidl, ale ani on nedokázal zabránit porážce svého týmu v poměru 0:5.

Havířov se zvedá
Začátek sezony AZetu nevyšel podle představ. Teď to ale vypadá, že tradiční klub chytá potřebnou pohodu. Svěřenci trenéra Jiřího Raszky vyhráli třikrát v řadě, přičemž si během téhle série připsali celkem osm bodů. Dvakrát navíc udrželi čisté konto.

Cemba pálil ostrými
Velký návrat zažila v utkání s Velkým Meziříčím havlíčkobrodská Kotlina. Dres domácích znovu oblékl mladík a odchovanec Havlíčkova Brodu Richard Cachnín, který se na rodnou hroudu vrátil z jihlavské Dukly v rámci střídavých startů. Cemba, jak se Cachnínovi přezdívá, pomohl Bruslařům k vítězství 3:0 dvěma góly.

Hodonín přemohl Vyškov
Cenné tři body bere hodonínský Baník, družina Aleše Bachánka přemohla na svém ledě silný Vyškov. Hodonínu přisoudil tři body hrající sportovní manažer Martin Vyrůbalík.

Foto: Facebook SHKM Baník Hodonín

Ze statistik

Cikhart se Děčínu vyplácí
Většinu letošní sezony tráví Jan Cikhart v Litoměřicích, kde během dvanácti zápasů ještě nebodoval. V rámci střídavých startů ale vypomáhá také Děčínu a na severu Čech je to v jeho podání úplně jiná písnička. Mladý útočník si za dva zápasy připsal dva kanadské body (1+1).

První nula pro Šindelku
Třiadvacetiletý Martin Šindelka plní povětšinou roli havířovské dvojky za Markem Štipčákem. Proti Valašskému Meziříčí ale dostal šanci mezi tyčemi, které se zhostil na jedničku. Díky 35 zákrokům si připsal čisté konto.

Beránek se uvedl asistencí
Nejčerstvější posila Znojma Petr Beránek nastoupil ve staronovém působišti poprvé po roce a půl. Zkušený útočník zaznamenal proti žďárským Plamenům jednu asistenci. I jeho příspěvek pomohl k vítězství Orlů 7:1.

Franek sestřelil Kopřivnici
Kopřivničtí byli sice v zápase s Novým Jičínem favority, ale papírové předpoklady tentokrát vzaly za své. Ďáblové totiž dominovali a po zásluze zvítězili 8:4. Klíčovou roli hrál ostřílený útočník Nového Jičína Tomáš Franek, ten tři góly dal a na další tři další asistoval.

Obrazem

Návštěva kola

1781 diváků – Piráti Chomutov vs. HC Baník Příbram

Další tři nejvyšší návštěvy:
HC Tábor vs. SHC Klatovy – 1032 diváků
SHKM Hodoník vs. Hokej Vyškov – 786 diváků
HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC WIKOV Hronov – 642 diváků

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz