Momenty 2. ligy: Benátky v laufu, zahřáté trestné i vysoké návštěvy

Fanoušci v zápase HC Stadion Vrchlabí - HC Stadion Cheb | Foto: Facebook HC Stadion Vrchlabí

28. listopadu 2022, 10:06

Pavel Mandát

V sobotu se hrála druhá liga na dvanácti stadionech a o zajímavosti rozhodně nebyla nouze. Mrkněte na nejzajímavější momenty 20. kola Západní a 19. kola Východní konference.

Události kola

Snová první třetina Benátek
Benátky nad Jizerou rozstřílely Most poměrem 9:4, přičemž základní stavební kámen vedoucí k tomuto vítězství postavily už v první třetině. Během úvodních dvaceti minut skórovaly hned pětkrát a bylo po zápase...

Martin Tůma hrdinou Slovanu
Šlágr mezi Ústím nad Labem a Táborem nabídl patřičně třaskavou bitvu. Lépe z ní vyšel domácí Slovan, který triumfoval 4:2. Střelcem vítězné branky se stal Martin Tůma.

Skvělá návštěva v Chomutově
Zápasy 2. ligy většinou sleduje několik stovek diváků. To ale neplatilo o střetnutí mezi Chomutovem a Letňany, které navštívilo 2024 diváků. Takové číslo může Pirátům závidět i naprostá většina klubů Chance ligy.

Pokorný prohloubil krizi Horáků
Utkání mezi Valašským Meziříčím a Velkým Meziříčím bylo dlouho vyrovnané 1:1. Hosté z Vysočiny drželi ještě deset minut před koncem naději na bodový zisk. Pak ale vypálil Dominik Pokorný, jehož rána rozhodla o vítězství Valachů. Velké Meziříčí se naopak nadále potácí na dně tabulky.

Foto: Kryštof Hanzl, czechsportphoto.com

Ze statistik

Střelecká převaha Pirátům nestačila
Ještě jednou Chomutov. Piráti moc chtěli porazit na svém ledě lídra Západní konference z Letňan, proto vyslali na brankáře Brázdila rovných 35 střel. Ujala se však jen jedna. Naproti tomu Letci vystřelili třicetkrát a skórovali pětkrát.

Festival vyloučení v Opavě
Utkání mezi Opavou a Znojmem poznamenal vysoký počet dvouminutových trestů. Domácí šli za katr osmkrát, dvířka na trestné lavici hostů se otevřela v sedmi případech. Ani jeden tým však nedokázal byť jen jediný faul soupeře potrestat. Nedobrá vizitka pro speciální formace určené k početním výhodám.

Bláha přispěl k demolici Chebu čtyřmi body
Po nevýrazném začátku soutěže roste forma Vrchlabí. Přesvědčil se o tom Cheb, který svému soupeři podlehl vysoko 2:7. Obránci Stadionu zřejmě nebudou v dobrém vzpomínat na Tomáše Bláhu, který dva góly dal a na další dva asistoval.

Kapitán AZetu je zpět
Podle původních prognóz měl Michael Kolarz chybět Havířovu až do ledna. Zkušený bek ale rekonvalescenci výrazně urychlil, díky čemuž opět brázdí zimní stadiony v roli hráče. Nutno dodat, že rozhled a klid borce s mnoha zkušenostmi z vyšších soutěží Havířovu hodně pomáhá.

Obrazem

Návštěva kola

2024 diváků - Piráti Chomutov vs. HC Letci Letňany

Další tři nejvyšší návštěvy:
HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Tábor 841 diváků
HC ISMM Kopřivnice vs. SHKM Hodonín 748 diváků
HC Stadion Vrchlabí vs. HC Stadion Cheb 700 diváků

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz