Mlejnkovi chybí vítězná mentalita: Vždycky rozhoduje výsledek!

Foto: Pasi Mennander

23. července 2021, 8:05

Martin Voltr

Ani čtyři vstřelené góly nestačily české dvacítce k tomu, aby porazila Švýcary. Inkasovala jich totiž šest...

Tedy přesněji řečeno, rozhodčí jich šest uznali.

„Nechci, aby to znělo jako alibi, ale první branka v desáté vteřině zkrátka nebyla. Rozhodčí chtěli po utkání vidět náš záběr z kamery zezadu a jednoznačně uznali, že gól nebyl. To hodně ovlivnilo začátek utkání,“ štve trenéra Karla Mlejnka. Dorážku Švýcara Hofera totiž nezastavila vnitřní konstrukce, jak si sudí původně mysleli, ale tyčka.

„Na druhou stranu říkám i to, že bychom se z toho měli zvednout lépe, než jsme předvedli v první třetině,“ dodává jedním dechem na adresu mizerné dvacetiminutovky, po níž Češi prohrávali 0:2.

„Z tohoto ročníku potřebujeme udělat tým, který bude umět vyhrávat. V tvorbě vítězné mentality máme velké rezervy a potřebujeme na tom zapracovat.“

Pak obraz hry otočili. „Druhá třetina už byla velmi slušná, ale bohužel naše gólová produkce v té fázi nebyla dobrá.“ Z převahy měly vyplynout víc než dvě trefy. „Myslím, že jsme tam mohli utkání překlopit na naši stranu,“ pokračuje Mlejnek.

K tomu by ale potřeboval gólový příspěvek od většího počtu hráčů. Všechny čtyři branky dali Češi ve chvíli, kdy měli na ledě elitní útok, z toho dvakrát se prosadil Pavel Novák. „Je potřeba říct, že první trojice Myšák – Koláček – Novák s podporou jakýchkoli beků dokáže střílet branky a připravovat si příležitosti, a my čekáme produkci i od ostatních,“ apeluje kouč na jednu z týmových bolestí.

Jinou bolest ale vidí v psychickém nastavení.

Právě kvůli tomu si vzal oddechový čas během přestřelky ve třetí třetině. Dost netradičně ve chvíli, kdy jeho mužstvo vyrovnalo na 4:4!

„Chtěl jsem tým udržet na dobré energii. Hráči ode mě slyšeli jediné: Potřebujeme vítězit, pojďte zápas uhrát,“ líčí. „Upozorňovali jsme je už ráno, pak i před utkáním, že potřebujeme zápas dovést do vítězného konce. A je jedno, jestli v prodloužení, nebo kdy. Z tohoto ročníku potřebujeme udělat tým, který bude umět vyhrávat. Na úrovni dvacetiletých vždycky rozhoduje výsledek utkání!“

A ten byl po nezvládnutém závěru pro Čechy špatný. „V tvorbě vítězné mentality máme velké rezervy a potřebujeme na tom zapracovat,“ myslí si Mlejnek.

Švýcaři jinak potvrdili jeho slova – že budou rychlí a agresivní. „Takhle je známe třeba z posledního mistrovství dvacítek. Je taky potřeba říct, že tenhle tým prohrál poslední utkání se Švýcarskem 1:5. Jednoznačně ale nejsme spokojeni s tím, že jsme zápas prohráli.“

Čeští junioři uzavřou finské turné v pátek. Stejného soupeře vyzvou ve stejném čase, tedy v 17:30.

„Od začátku utkání jsme byli horší v osobních soubojích, pak jsme to malinko srovnali. Včas jsme nepřečíslovali osobní souboje, nedokázali jsme dostávat kotouče na naši stranu. To bude jeden z našich apelů. No a samozřejmě budeme nadále apelovat na vítěznou mentalitu,“ opakuje Karel Mlejnek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz