<

Mladí Tygři mají formu. Konečně dáváme špinavé góly, září Jašek

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Liberečtí mladíci ženou tým k lepším zítřkům. Lukáš Jašek, Dominik Lakatoš i Jan Ordoš v posledních zápasech válí, jejich ofenzivní síla přináší Bílým Tygrům body a trenér Filip Pešán si nad složením osy třetího útoku Severočechů musí mnout ruce. „S Dominikem Lakatošem se známe z mládežnických kategorií. S Tylerem Redenbachem je to vzhledem k angličtině trochu složitější, ale vždy se nakonec nějak domluvíme. Je to super," prozradil na adresu spolupráce ve třetí formaci Jašek.

Stálí střelci pálí, mladí se ukazují. Liberecká forma v posledním kvartálu vygradovala, přišla asi v nejlepší možný čas. Tygři stále ještě nejsou v postupové desítce, na druhou stranu ale ztrácejí na přímý postup do čtvrtfinále pouze pět bodů.

„Impulsem byla matematika: velká ztráta a k tomu málo zápasů před námi. Jednoduše jsme věděli, že musíme zabrat. Tabulka je velmi nabitá a pokud chceme postoupit do play off, musíme bodovat skoro v každém zbývajícím zápase," komentoval situaci Martin Bakoš.

Góly neřeším, hlavní jsou body, hlásí Martin Bakoš

Tygrům pomohl i faktor vyloučení. Nejtrestanější tým ligy zkrotl a výrazně se drží mimo trestnou lavici. „Je to náš klíč k úspěchu. Čím méně dostaneme trestů, tím méně taky gólů. Měli jsme ohledně toho i nějaké mítinky a prostě jsme si řekli, že to tak nepůjde. Jinak zápasy prostě nevyhrajeme, je to hrozně důležité," řekl Jašek.

Tygrům ale ani tři výhry nestačily k dosáhnutí postupové desítky. „Takto vyrovnanou soutěž celkově, nejen tento rok, jsem nezažil. Extraliga je tuto sezonu extrémní. Zbývá pár kol do konce a rozdíly jsou v řádu několika bodů… Říkal jsem už předtím, že česká soutěž je velmi vyrovnaná, každý může vyhrát nad každým. Pro nás je jen dobře, že jsme chytili sérii,“ prozradil nejproduktivnější hráč Severočechů.

V krušných chvílích pomohli svěřencům trenéra Filipa Pešána mladíci. Formace Lakatoš – Redenbach – Jašek je k nezastavení. „S Dominikem se známe z mládežnických kategorií, takže tam je to v pořádku. No a s Tylerem je to vzhledem k angličtině trochu složitější, ale vždy se nakonec nějak domluvíme. Takže paráda,“ usmíval se Jašek.

Ještě aby ne, mladičký forvard zaznamenal v posledních třech utkáních čtyři góly a tři asistence. „Jsem jen rád, že mi to tam padá, ale hlavní je, že se daří celému týmu. Konečně dáváme i špinavé góly. Jdeme dál, čeká nás ještě jeden domácí zápas. Osobně jdu od zápasu k zápasu a funguje to,“ pokračoval dvacetiletý objev.

Sestřih utkání Bílí Tygři Liberec – HC Kometa Brno

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz