Velké zklamání, smutní Pytlík. A fanoušci? Česko má ty nejlepší!

Foto: Alena Zapletalová

Čekání na medaili z MS juniorů se zase minimálně o rok natáhne. Čeští hokejisté nezvládli čtvrtfinále se Švédy, podlehli jasně 0:5 a na domácím turnaji skončí před Slováky sedmí. „Je to velké zklamání. Chtěli jsme moc vyhrát, ale nevyšlo to,“ líčí útočník Jaromír Pytlík, který si ze čtvrtfinálové bitvy odnesl ocenění pro nejlepšího hráče utkání.

Byla vůbec šance výborně hrající Švédy přehrát?
Byla, ale znovu se potvrdilo, co nám vadilo celý turnaj... Zase jsme udělali blbé fauly a oni nás potrestali. Sice to nebyly útočné fauly, ale faul jako faul. Hráli od začátku lépe, nám to nevyšlo.

Co s vámi udělal druhý gól po chybě Lukáše Dostála?
To se podle mě stane každému. Stává se to, my můžeme být jenom rádi, že za nás chytal. Že nám pomohl. Myslím, že nám hodně pomohl a nic mu nemůžeme vyčítat.

Na začátku utkání to vypadalo, že zavře branku. Měli jste stejný pocit?
Jo, určitě. Ale prostě jsme měli smůlu a Švédové byli od začátku zápasu lepší.

Do šancí jste se prakticky nedostávali, až na váš nájezd. Jak jste ho viděl?
Chtěl jsem vystřelit nad lapačku, ale už jsem byl moc blízko. Gólman mi to přečetl a chytil. To měl být gól, škoda...

Myslíte, že za stavu 1:3 by ještě utkání bylo hratelné?
Vždycky je hratelné. Kdyby z toho byl gól, byli bychom zpátky, fanoušci by nás hnali... Ale prostě to nevyšlo.

Byl zlomem začátek druhé třetiny, kdy jste hned dostali třetí gól?
Stalo se, je to na nic no... Nevím moc, co na to říct. Oni mají dobrý tým, mají hodně kluků z NHL, byli rychlí, silní, přeju jim všechno nejlepší do zbytku turnaje.

Co vám šampionát ukázal?
Že když hrajeme jako jeden tým a jdeme do toho naplno, neděláme fauly a držíme se toho, co nám trenér řekne, můžeme porazit kohokoliv. Pro nás mladé, co jsme tady byli prvním rokem, nám to ukázalo, jak to chodí. Příští rok se budeme snažit být lepší a udělat lepší výsledek.

Jak moc chyběli zranění Jakub Lauko s Janem Jeníkem?
Určitě moc, protože jsou to asi dva nejlepší hráči, které jsme tady měli. Laukič hraje v AHL... Bylo blbé, že se zranili. Chyběli nám do útoku. Poprali jsme se s tím celkem dobře, ale bylo znát, že nám chybějí.

Možná i proto byl nejlepším střelcem týmu obránce Libor Zábranský.
To jsme moc neřešili. Nehrajeme jako jednotlivci, ale jako tým. Jestli v přesilovce vystřelí od modré, někdo stojí dobře před bránou a spadne to tam, tak je to zásluha i toho kluka před bránou.

Je podle vás konečné sedmé místo odpovídající?
Na to asi nedovedu teď odpovědět. Zápas nám nevyšel a prostě jsme prohráli, na nic se nemůžeme vymlouvat.

Jak moc vás potěšilo závěrečné skandování fanoušků "Hoši děkujem"?
Fanoušci byli celý turnaj skvělí. Některé zápasy jsme si to zasloužili, některé ne. Oni nás stále drželi a myslím, že Česko má stejně nejlepší fanoušky... Jsem za to strašně rád, že nás podporovali, i když jsme prohráli.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz