Třetí v Evropě! Mladé Češky přetlačily Rakousko a v Příbrami slaví bronz

Foto: Karel Švec, Český hokej

Česká ženská reprezentace do 16 let je třetí nejlepší v Evropě! Svěřenkyně trenéra Romana Heindla na vrcholu sezony v Příbrami hodily za hlavu semifinálové zklamání a v bitvě o bronz porazily Rakousko 3:1. Zlato berou Rusky.

Nejmladší české hokejistky tak navázaly na medailovou sbírku z prvních dvou ročníků Evropského poháru, kdy braly shodně stříbrnou medaili. Před domácím publikem toužily dosáhnout na vrchol, ale s oběma finalisty – Finskem i Ruskem – prohrály. Získaly však alespoň bronzovou náplast.

Do bitvy o třetí místo proti Rakousku šly v roli favoritek a půl zápasu ji zvládaly plnit velmi dobře. Po gólech Markéty Mazancové a Lucie Gruntové vedly 2:0, Rakušanky nepouštěly do žádných vážnějších šancí.

Jenže když snížila Emma Pfefferová, na českých hokejkách už zase přistála velká nervozita. Domácí tým se mnohem víc než se soupeřem pral sám se sebou.

Kdyby ale Češky měly tenhle zápas ztratit, hokejový bůh by nesměl být doma. Kvalita se nakonec ukázala. Bronzovou pojistku zařídila minutu a půl před koncem Lucie Eignerová, která odšpuntovala bronzové české oslavy.

Zlato sice doma nezůstalo, ale i třetí místo je pro české bojovnice parádní odměnou za celou sezonu!

Na prvenství dosáhly Rusky, které ve finálové bitvě vítězů z prvních dvou ročníků porazily Finsko 3:0.

Sestřih zápasu Česko – Rakousko 3:1

O 3. místo:
ČESKO – RAKOUSKO 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Mazancová (Eignerová, Dýcková), 20. Gruntová (Haasová, Bartáková), 44. Eignerová (Trnková, Kučerová) – 27. Pfefferová.
Rozhodčí: Novotná – Štefková, Šťastná.
Vyloučení: 2:1.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 16:10 (10:1, 3:5, 3:4).
Diváci: 185.
Nejlepší hráčky: Lucie Eignerová – Emma Pfefferová.
Česko: Pejšová – Chladová, Habartová, Kučerová, Vaněčková, Hračová, Veverková, Wojnarová, Mašková – Bartáková, Gruntová, Haasová – Malicka, Kalová, Pavlasová – Mazancová, Eignerová, Dýcková – Hrubanová, Dubová, Trnková. Trenéři: Heindl, Kosina a Pousková.
Rakousko: Lugginová – Mörtlová, Kutzerová, Hengelmülerová, Hinumová, Schröflová, Leitnerová, Staneková – Killiusová, Hofbauerová, Artnerová – Linzbichlerová, Schallová, Pfefferová – Haselsteinerová, Obermayrová, Rainerová – Haaserová, Schlöglmannová. Trenéři: Klepp, Weissová a Fodor.

Finále:
Finsko – Rusko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Pankratovová (Machmutovová), 23. Ťurinová, 45. Kovalenková (Davletšinová).

O 5. místo:
Maďarsko – Německo 1:7 (0:1, 0:2, 1:4)

Branky a nahrávky: 37. Kerekesová (Voigtová) – 4. Voigtová (Christofová, Mayerová), 22. Voigtová (Christofová), 27. Mayerová (Voigtová), 31. Eggerová (Sterziková, Christofová), 35. Harková (Eggerová, Gruchotová), 40. Gruchotová (Wallnerová), 41. Sterziková (Eggerová)

O 7. místo:
Švýcarsko – Japonsko 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Harjuová (Surdezová, Zoggová), 25. Zoggová (Polettiová) – 7. Itová (Kamadaová), 11. Itová (Kamadaová), 40. Kamadaová (Itová).

O 9. místo:
Norsko – Francie 2:3 po prodloužení (0:1, 1:1, 1:0 – 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Hovdaová (Skageová, Gundersenová), 44. Hovdaová (Gundersenová) – 5. Nuttinová (Barbiratiová, Clementová), 22. Nuttinová (Barbiratiová, Nonnenmacherová), 47. Barbiratiová (Gaydonová).

Konečné pořadí Evropského poháru

1. Rusko
2. Finsko
3. Česko
4. Rakousko
5. Německo
6. Maďarsko
7. Japonsko
8. Švýcarsko
9. Francie
10. Norsko

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz