Tomáš Suchánek v all-star týmu World Hockey Challenge!

Foto: Chad Goddard / Hockey Canada Images

10. listopadu 2019, 14:46

Martin Voltr

Hokejisté české sedmnáctky poletí domů z turnaje World Hockey Challenge nejen s bronzovými medailemi, ale i jedním moc příjemným individuálním oceněním: Jejich brankář Tomáš Suchánek byl nominován do all-star týmu turnaje!

Českému hokeji roste další velký brankářský talent. Tomáš Suchánek letos v reprezentaci do 17 let předvádí vynikající výkony, na World Hockey Challenge v Kanadě byl týmu obrovskou oporou. A to i přesto, že úspěšností zákroků 88,3 procenta ani průměrem 3,28 inkasované branky mezi gólmany nevyčníval.

Suchánek však odchytal jasně největší časovou porci, náhradníka Daniela Krále „pustil“ do branky jen na 27 minut. Během pouhých sedmi dnů tak zvládl neuvěřitelný zápřah pěti a půl zápasu!

Foto: Chad Goddard / Hockey Canada Images

Paradoxem je, že doma v Přerově chytá téměř jen dorosteneckou extraligu. Ve dvou utkáních naskočil do druhé nejvyšší juniorské soutěže, v jednom pak do elitního turnaje O Pohár DHL za Třinec. I přesto byl na nejkvalitnější světový turnaj kategorie U17 připravený výborně.

Do all-star týmu se dostal po boku tří zámořských a dvou ruských hráčů. Mezi nejlepší obránce byli pasováni Američan Seah Behrens a Carson Lambos z týmu Kanada White, mezi nejlepší útočníky Američan Chaz Lucius a Rusové Daniil Lazutin a Fjodor Svečkov.

Produktivitu turnaje ovládl Lucius s deseti body za sedm gólů a tři asistence před devítibodovým Lazutinem (4+5). V českém týmu se nejvíce dařilo Martinu Ryšavému (3+2), po čtyřech bodech zapsali Matouš Menšík (2+2), Gabriel Szturc a Stanislav Svozil (oba 0+4).

Odhady portálu The Hockey News, který před turnajem pasoval právě Suchánka a Ryšavého mezi nejzajímavější hráče, se tak naplnily beze zbytku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz