Svaly tuhnou, jede se na krev. Junioři měli při testech na ledě dřevěné nohy

Hodně pestré uvedení do prvního kempu čekalo na hráče reprezentační dvacítky. Po testech na suchu si střihli také testy na ledě!

Off-ice testy absolvovali hokejisté nejstarší mládežnické reprezentace v pátek a sobotu, podrobně jsme o nich psali zde. Ještě než ale nastoupili na první tréninkovou jednotku, čekaly je ve Velkých Popovicích tři disciplíny na ledě.

„Podle mě je to v českém prostředí na úrovni reprezentace novinka,“ říká odborný asistent FTVS UK Martin Musálek. A úplně stejná novinka čeká v následující době také hráče ostatních národních týmů.

Hráči nejdřív bruslili mezi brankovou a červenou čarou, na vzdálenosti třiceti metrů jim fotobuňky měřily akceleraci. Druhý test už byl pestřejší – Illinois agility prověřila jejich dovednosti, když s kotoučem i bez kotouče kroužili kolem přesně rozestavěných kuželů.

„Pro mě už to bylo trochu horší, protože jsem na ledě začal teprve před dvěma týdny. Ale nějak jsme to dali,“ usmívá se Michael Krutil. „Ty kužely jsou možná jediné, co si pamatuju, že jsem někdy dělal. Ostatní ne,“ říká další obránce Stanislav Svozil.

Až při poslední disciplíně si ale mladíci hrábli na dno. Napříč ledovou plochou museli v rámci měření aerobní vytrvalosti odmakat na maximum šest rovinek po 54 metrech.

„Navíc se jim měřila i akcelerace na první, třetí a páté rovince. Když mají jet v tempu, je to pro ně téměř stejně nepříjemné, akorát déle trvající než Wingate. Nicméně daleko bližší hokejovému výkonu než šlapání na kole,“ ví Musálek.

„První tři rovinky byly snadné, čtvrtá už začala trochu bolet. Pátá pálit a šestá byla na dřevěných nohách,“ líčí Krutil. „Snažil jsem se jet co nejrychleji, ale vůbec to pode mnou neutíkalo,“ popisuje finiš útočník Lukáš Pajer.

Výsledky by měli mít trenéři a posléze i hráči v rukou zhruba za dva týdny, aby je mohli poprvé využít na následujícím kempu v Litoměřicích. „Co se týče kondičních testů, to jsou pro nás velmi důležitá čísla. Jinak bude výstup celkově nápomocný spíš směrem níž do hnutí, abychom věděli, jak je potřeba s hráči pracovat,“ uvedl v rozhovoru trenér dvacítky Karel Mlejnek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz