Šumperk hlásí další posily, získal dva talentované reprezentanty

Foto: Martin Voltr

Prvoligový Šumperk získal do svých řad dva talentované mládežnické reprezentanty – obránce Tomáše Machů (na snímku) a útočníka Jana Kučeru. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

17letý Tomáš Machů je odchovancem porubského hokeje, před sezonou 2018/19 však zamířil do Vítkovic, za které v létě odehrál i jedno utkání Generali Česká Cupu a ozdobil jej gólem.

„Tomáš je obrovský talent. Klub měl o něj dlouhodobě zájem, ale až nyní se nám jej podařilo získat. Jsme za to rádi,“ říká k příchodu vytáhlého beka prezident klubu Vladimír Velčovský.

Obránce se zkušenostmi z mládežnických reprezentačních výběrů, který bojuje o účast na mistrovství světa do 18 let, už v Chance lize naskočil. V aktuálním ročníku pomohl ve čtyřech utkáních Přerovu, na svůj první bod v soutěži ale čeká.

Zato stejně starého útočníka Jana Kučeru čeká premiéra v seniorském hokeji. „Honza je místní odchovanec, tak proč by měl hrát někde jinde a ne v Šumperku?“ má jasno šumperský šéf.

„Klub se dlouhodobě snaží, aby talentovaní hráči z naší líhně nastupovali v A-týmu a sbírali zkušenosti se seniorským hokejem,“ doplňuje k návratu mladíka s reprezentačními starty.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Kučera je synem slavného šumperského hráče a úspěšného kouče Radka Kučery. V aktuální sezoně stihl sehrát jen tři utkání Juniorské ligy akademií za Olomouc s bilancí jedné branky.

Draci pokračují ve změnách v kádru. Už dřív oznámili příchody obránce Richarda Záruby a útočníků Jaroslava Moučky, Konstantina Ťjurina a Petra Fridricha, další hráči naopak skončili.

Soupiska DRACI PARS Šumperk

Brankáři:
Marek Peksa, Martin Altrichter, Dalibor Venouš, Denis Vacek.

Obránci:
Richard Záruba, Daniel Kabelka, Ondřej Ševčík, Dominik Věntus, Stanislav Dosek, Marek Viktorin, Jiří Weintritt, Tomáš Machů.

Útočníci:
Konstantin Ťjurin, Jaroslav Moučka, Tadeáš Jaroš, Jan Milfait, Vojtěch Krejčiřík, Daniel Spratek, Adam Scheuter, Jakub Horký, Tadeáš Král, Tomáš Krč, Lukáš Kučera, Jan Bernovský, Petr Kratochvíl, Jozef Baláž, Jozef Danielčak, Ján Blaško, Petr Fridrich, Jan Kučera.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz