Snajpr Pavlata opět proti Malečkovi: Chci mu dát gól za každou cenu!

Foto: OIS / Joe Toth

(LAUSANNE, od našeho zpravodaje) Jeden ze semifinálových soubojů olympijského turnaje tři na tři bude pro Česko zajímavější než ty zbvývající. Po devatenácti hodinách se totiž proti sobě znovu postaví Dominik Pavlata a Štěpán Maleček.

Pavlatův černý tým musel o postup bojovat až do poslední chvíle. První dva zápasy prohrál, pak se postupně zvedal. Před závěrečným dnem základní skupiny věděl, že obě utkání musí bezpodmínečně zvládnout – a to se mu nakonec povedlo.

„Máme radost, protože jsme měli tři prohry a v tomhle zápase nám šlo o všechno. Jeli jsme na dvě stě procent a vyšlo to. Hecovali jsme se každou sekundu, co šlo, a dopadlo to dobře,“ hlásí Dominik Pavlata coby jeden z klíčových hráčů mužstva po výhře 6:4.

Už jen výsledek značí, že se černí soustředili na obranu víc než kdy jindy. Vždyť jejich předchozí zápasy končily skóre 19:7 nebo 8:14... „Dali jsme rychlé góly a od té doby už jsme hráli spíš obranu, ke konci jsme drželi puk a zdržovali hru,“ vysvětluje Pavlata.

Právě český šikula má velkou zásluhu na tom, že jeho tým byl ve skupině tím nejofenzivnějším. „Počítal jsem to a mám osmnáct nebo devatenáct gólů. V prvních zápasech jsem dal minimálně po pěti,“ povídá, ale s dalšími Čechy v turnaji se bohužel porovnat nemůže. „Nevím, jestli si to počítají. Asi se jich zeptám,“ culí se.

V posledních hodinách ho ovšem nejvíc „zajímá“ český soupeř v brance, tedy Štěpán Maleček. Právě jeho zelený tým Pavlata a spol. na závěr skupiny porazili a v semifinále si dají peprné repete!

„Když je v bráně Štěpán, beru to tak, že musím ještě o tři sta procent víc dát gól. Chci mu dát gól za každou cenu. Dělám pro to všechno, teď to vyšlo,“ raduje se útočník z Pardubic. Soupeř sice už nemusel, postup měl v kapse, ale Maleček byl po porážce dost naštvaný. „Štěpán mi říkal, že potřebují vyhrát, aby hráli proti šedé, protože ji porazili asi o deset gólů. Chtěli ji znovu, a místo toho vyfasovali nás.“

Foto: OIS / Dylan Burns

Nyní by tak psychická výhoda měla být jednoznačně na straně Pavlatova týmu! „Určitě, teď si myslím, že zelený tým bude mít obavy, jestli s námi neprohrajou znova. My budeme natěšění a znovu půjdeme do zápasu jako teď,“ slibuje Dominik Pavlata.

Pro něj, ale i pro Malečka a pro Matyáše Šapovaliva už je medaile hodně blízko. Medaile z olympiády. „Uvědomujeme si to a pokud získáme medaili, což je ještě brzo říkat, tak budu strašně pyšný na to, že jsme to dokázali, i když jsme neměli dobrý start. Doufám, že to vyjde,“ hlásí opatrně Pavlata, jenž se s parťáky postupně sehrává.

„Přijde mi to tak. První dva tři zápasy jsme hráli každý sám, moc jsme si nenahrávali. Pak jsme zjistili, že když hrajeme jako tým, tak jde vyhrát,“ líčí tahoun z první formace, ve které má Slováka Sýkoru a Litevce Dedinase. „Litevec je na tom dovednostně trochu hůř, ale zase za nás odvádí práci v obraně. Takže my s Adamem můžeme útočit. Je lepší, že jsme Slovák a Čech v jedné lajně, takže se můžeme domluvit,“ dodává.

Teď bude na Malečkovi, aby tuhle domluvu „přečetl“ a Pavlatovi vrátil porážku v zápase, kdy už jde o všechno. Semifinále startuje ve 12 hodin.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz