Slafkovský dal v Pekingu 7 gólů, na MS zatím jen vlastňák proti Kanadě

Foto: iihf.com

17. května 2022, 10:45

Adam Bagar

(HELSINKY, od našeho zpravodaje) Poslední dva zápasy jasně ukázaly, kde zatím Slováky na letošním MS tlačí bota. Po Německu dali jen gól také Kanadě a padli 1:5, ačkoliv šancí měli znovu dost.

„Jestli to je pro nás krutý výsledek? Nevím, co na to říct. Takhle to hokejový pán Bůh chtěl a teď už to nijak nezměníme,“ říká očividně zklamaný útočník Juraj Slafkovský.

Slováci přitom začali proti favoritovi výborně, nebojácně, byli nebezpečnější než Kanaďané, ale na více než přesilovkové vyrovnání z hole Samuela Takáče se nezmohli.

„Šance si vytváříme, ale nedáváme góly. Ale teď na začátku turnaje bych si z toho nedělal těžkou hlavu. Je na spadnutí, kdy dáme víc branek,“ má jasno 18letý hokejista.

Sám zatím nedokáže navázat na fantastickou olympiádu. V Pekingu sedmi góly v sedmi zápasech vystřílel Slovensku bronz, v Helsinkách zatím na úvodní trefu čeká.

Proti Kanadě sice jednou poslal kotouč za brankovou čáru, jenže smolně do vlastní sítě a Pierre-Luc Dubois díky tomu načal svůj dvoubrankový zápis a utkání rozhodl.

„Je jasné, že jsem si nechtěl dát vlastní gól. Mohlo se to odrazit do rohu, ven, ale odrazilo se to do brány. Teď už s tím nic neudělám,“ říká ke smolné situaci z 27. minuty.

Když pak javorové listy do přestávky zvýšily na 3:1, ve třetí třetině už to měli naši sousedé těžké. Přes velmi dobrý výkon z první poloviny utkání nakonec padli vysoko 1:5.

„Je to těžké, když vám takový soupeř jako Kanada odskočí a kontroluje tempo hry. Bylo už těžké se vrátit do zápasu a ještě s ním něco zkusit udělat,“ přiznává Slafkovský.

Možná i směrem k blížícímu se draftu do NHL, na němž by se měl útočník finského Turku pohybovat hodně vysoko, bylo pro něj střetnutí se zámořským týmem speciální.

„Zápasy s Kanadou jsou vždy trošku speciálnější. Přece jen to jsou borci, kteří hrají celou sezonu NHL. Pro mě je super si to vyzkoušet proti takovým hráčům,“ přiznává.

„Zápasy s Kanadou jsou vždy trošku speciálnější. Přece jen to jsou borci, kteří hrají celou sezonu NHL. Pro mě je super si to vyzkoušet proti takovým hráčům.“

Dost hokejistů z nejlepší ligy světa mají ve svém kádru i Švýcaři – jejich nejbližší soupeř, se kterým se pokusí po dvou porážkách uzmout nějaký bod ve středu od 19:20.

„Švýcarská liga je kvalitní, do toho mají hodně hokejistů z NHL. Musíme znovu hrát naplno a být ještě lepší než proti Kanadě,“ velí na závěr velká naděje slovenského hokeje.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz