Šestnáctka se těší na turnaj v Přerově, Beran pozval i dva nováčky

Foto: Karel Švec, ČSLH

6. února 2018, 16:41

Martin Voltr

Vůbec první turnaj v sezoně i v kariéře čeká reprezentanty do 16 let. Hokejisté ročníku 2002 vyzvou příští týden stejně staré Finy, Švédy a Rusy. Souboje čtyř nejsilnější evropských zemí uvidí od čtvrtka 15. do soboty 17. února MEO Aréna v Přerově.

Hlavní trenér Karel Beran povolal do boje dva brankáře, osm obránců a dvanáct útočníků. Při absenci Nicka Malíka, který bude opět se sedmnáctkou, na gólmanském postu vykrystalizoval z posledních modelových zápasů coby jednička liberecký Pavel Čajan. Vedle něj si vůbec první reprezentační starty připíše Ondřej Dolíška z Vítkovic, pro úvodní dny tuto dvojici na tréninku doplní ještě karlovarský Jan Bednář.

V obraně si řekl o první povolání na mezistátní akci Václav Svach z Českých Budějovic, z útočníků jsou na tom podobně Jakub Malý (Kometa), Josef Koláček (Chomutov) a Joshua James Mácha (Šumperk) plus druhý úplný debutant v národním dresu Vojtěch Strnad z Kladna.

Moje jméno? Hlasatelé ho ani neumí přečíst, vypráví JJ Mácha »

Šestnáctka se v lednu potkala na dvou jednodenních kempech v Čáslavi, předtím sehrála na domácí půdě trojzápas s Ruskem. Ani v jednom dílu nezískala vítězství, byť její výkony šly nahoru. Teď se čeští talenti budou chtít sborné pomstít a navrch uspět i v úvodní konfrontaci s dalšími dvěma evropskými mocnostmi.

Na parádní bitvy se mohou těšit fanoušci v Přerově. Turnaj čtyř zemí se hraje v MEO Aréně od čtvrtka 15. do soboty 17. února, každý den jsou na programu dva zápasy se startem ve 14:30 a 18:00. Domácí reprezentace odehraje vždy večerní duel – postupně vyzve Finy, Švédy a Rusy. Na místě bude trénovat od pondělního rána.

Foto: Karel Švec, ČSLH

Nominace českého týmu

Brankáři:
Pavel Čajan (Liberec), Ondřej Dolíška (Vítkovice), Jan Bednář (Karlovy Vary – jen na kemp do 14. 2.)

Obránci:
Jan Hampl (Liberec), Vladimír Kremláček (Plzeň), Václav Svach (České Budějovice), Marek Bláha (Sparta Praha), Jan Sedláček (Kometa Brno), Michael Krutil (Letňany), Dominik Vacík (Havlíčkův Brod), Ondřej Baláž (Litvínov).

Útočníci:
Jan Cikhart, Vojtěch Strnad (oba Liberec), Joshua James Mácha (Šumperk), Pavel Novák (České Budějovice), Michal Gut, Josef Koláček (oba Chomutov), Nico Geidl (Třinec), Jakub Malý (Kometa Brno), Jakub Konečný (Žďár n/S), Tomáš Chlubna (Jihlava), Dominik Binias (Fribourg-Gottéron), Jan Myšák (Litvínov).

Náhradníci:

Obránci: Jakub Naar, Tomáš Perička (oba Hradec Králové), Tadeáš Talafa (Zlín). Útočníci: Tomáš Urban (Kladno), Sebastian Malát (Plzeň), Vojtěch Jiruš (Liberec), Dominik Luža (Zlín).

Realizační tým:

Manažer: Radek Hlavatý
Hlavní trenér: Karel Beran
Asistenti trenéra: Petr Svoboda a Radim Skuhrovec
Lékař: MUDr. Jiří Dvořák
Trenér brankářů: David Kovářík
Hospodář: Pavel Štechmüller

Program turnaje v Přerově

Čtvrtek 15. února:
14:30 Švédsko – Rusko
18:00 Česko – Finsko

Pátek 16. února:
14:30 Rusko – Finsko
18:00 Česko – Švédsko

Sobota 17. února:
14:30 Finsko – Švédsko
18:00 Česko – Rusko

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz