Šestnáctka pokračuje v Břeclavi, trenéři vyberou hráče do Finska

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

10. července 2019, 9:26

Martin Voltr

Ani nejmladší reprezentanti nebudou v době prvních zápasových akcí starších výběrů zahálet. V Břeclavi se poprvé sejdou na jednom společném tréninkovém soustředění, kde už hlavní kouč Petr Haken rozhodne o nominaci na srpnovou cestu ke dvěma přátelským utkáním do Finska.

V červnu si trenéři výběru do šestnácti let mapovali terén, na kempy do Třemošné a Poruby pozvali téměř šedesátku hráčů. Na základě poznatků o českých nadějích ročníku 2004 udělali první řez a dva týmy zúžili do jednoho o pěti formacích, který se bude od 27. července do 1. srpna připravovat v Břeclavi – otestuje tedy dějiště nadcházejícího Hlinka Gretzky Cupu.

Výjimku z uvedeného tvoří brankáři. Na jih Moravy pojede nová trojice – Jan Lokajíček z Plzně, Vojtěch Jaňour z Kladna a Michael Schnattinger z Brna. Trenérovi gólmanů Lukáši Mensatorovi tím pádem projde pod rukama už devět svěřenců, právě tahle devítka se představí i na speciálním brankářském kempu v Rokycanech.

Nominace na kemp v Břeclavi

Brankáři:
Jan Lokajíček (Plzeň), Vojtěch Jaňour (Rytíři Kladno), Michael Schnattinger (Kometa Brno).

Obránci:
Tadeáš Tůma (Liberec), Tomáš Cibulka (České Budějovice), Jan Hodinář (Plzeň), Aleš Čech (Slavia Praha), Marek Alscher (Rytíři Kladno), František Němec, Matěj Prčík (oba Kometa Brno), Tomáš Hamara (Tappara Tampere, Finsko), David Hejduk (Colorado Thunderbirds, T1EBHL), Antonín Kareš (Šumperk).

Útočníci:
Jakub Hujer, Tomáš Trunda (oba Liberec), Dominik Rymon, Robin Sapoušek, Samuel Šmajda (všichni Karlovy Vary), Jakub Šiler (Plzeň), Šimon Slavíček (Slavia Praha), Adam Bareš, Ondřej Hrabík, Matyáš Šapovaliv (všichni Rytíři Kladno), Roman Otava (Kometa Brno), Matěj Přibyl (Vítkovice), Marek Hejduk (Colorado Thunderbirds, T1EBHL), Jonáš Jungwirth (Jihlava), František Formánek (Pardubice).

Náhradníci:

Obránci: Jakub Hrdlička (Slavia Praha), Patrik Brůna (Sparta Praha), Jakub Jerman (Hradec Králové), Kryštof Červenka (Flemingsberg, Švédsko). Útočníci: Albert Bareš, Richard Němec (oba Sparta Praha), Jan Gaspar (Hradec Králové), Jiří Kulich (Chomutov), ilip Petrásek (České Budějovice), Ondřej Becher (Havířov).

Realizační tým:

Manažerka: Tereza Menčíková
Hlavní trenér: Petr Haken
Asistent trenéra: Radek Philipp a Richard Lobo
Trenér brankářů: Lukáš Mensator
Lékař: Milan Novotný
Kustod: Jan Boháč

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz