Sedmnáctka je poslední se skóre 5:17. Koncovku jsme nezvládli, ví Beran

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Reprezentace do sedmnácti let na turnaji pěti v Tranås nevyhrála a končí bez bodu poslední, na závěr podlehla i domácím Švédům. Dlouho se zdálo, že Češi podruhé v řadě nevstřelí jediný gól, v 58. minutě ale Michal Rouha využil dvojnásobnou přesilovku.

Švédsko se na začátku utkání ubránilo v oslabení a ve třinácté minutě šlo do vedení, které zařídil Filip Barklund. V závěru si český výběr zahrál ještě jednu přesilovku, ani v té ale recept na Calleho Clanga nenašel.

Druhá třetina byla protkána vyloučeními, která průběh duelu ovlivnila. V závěru mohli Češi v nabídnuté početní výhodě srovnat, jenomže naopak inkasovali. Na rozdíl dvou gólů zvýšil ve 37. minutě Oskar Olausson, jenž jako jediný využil velkou střeleckou převahu svého týmu.

„V turnaji jsme se postupně zlepšovali. Dvě třetiny byla hra vyrovnaná, ale bohužel jsme měli tři tyčky. Pak nám soupeř odskočil na tři góly, což už bylo těžké. V ofenzivě to bylo stejné jako v předchozích zápasech. Dopředu musíme být více produktivní, mít klid v koncovce a být rozhodní, tyhle věci jsme nezvládli,“ říká Karel Beran.

Do třetího dějství mělo mužstvo Tre Konor výborný vstup, když se po 83 vteřinách prosadil Elliot Ekmark, na něhož zanedlouho navázal William Hallen. V závěru dostal český výběr možnost přesilovky pět na tři, kterou využil Michal Rouha, ten se postaral o čestný zásah Beranovy družiny.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

„V přesilovkách to byl stejný obraz jako proti USA. V přesilovkách a oslabeních se láme zápas, protože je hra tak svázaná, že se v pěti na obou stranách týmy špatně dostávají do šancí. Když dostaneme možnost v nerovnovážné situaci, měli bychom ji využívat,“ upozorňuje hlavní kouč.

Jelikož reprezentace do sedmnácti let v Tranås nevyhrála, končí bez bodu poslední. „Zlepšovali jsme se, ale skončili jsme na pozici, kde jsme nechtěli být. Turnaj zná jenom vítěze nebo poražené, kde jsme skončili my, a to je málo. Musíme se ponaučit, ale hlavně pro výsledky udělat více. Od dobré hry je k vítězství daleko, na to si musí tým zadělat a jít si pro to,“ pokračuje trenér.

Sedmnáctku okamžitě čeká další turnaj – Evropský olympijský festival mládeže v bosenském Sarajevu. „Ze švédské akce bereme dva brankáře, jednoho obránce a tři útočníky. Dva zápasy nehrál kapitán Michal Gut, protože měl drobné zdravotní problémy, ale doufám, že bude v pořádku. Turnaj, který bude následovat příští týden, chceme vyhrát jakýmkoliv způsobem. Opět se bude počítat jenom vítěz nebo poražený, kterým, doufám, už nebudeme,“ uzavírá Beran.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

ŠVÉDSKO – ČESKO 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Barklund (Ekmark), 37. Olausson, 42. Ekmark (Ljungkrantz, Nordlund), 49. Hallen (Magnusson, Nordlund) – 58. Rouha (Chlubna).
Rozhodčí:
Magnusson, Magnusson – Werner, Carlén.
Vyloučení:
6:3, navíc Grans (Švédsko) 10 minut.
Využití:
0:1.
V oslabení:
1:0.
Střely:
48:31 (10:12, 19:8: 19:11).
Diváci: 677.
Švédsko: Clang – Grans, Andrae, Kumlin, Nordlund, Ramberg, Styf, Wallinder – Torgersson, Hallen, Magnusson – Szurowski, Ljungmam, Eklund – Ljungkrantz, Ekmark, Barklund – Olausson, Garfve, Eriksson – Jägermyr. Trenéři: Åkerblom a Hävelid.
Česko: 
Čajan – Kovář, Baláž, Hrádek, Talafa, Staněk, Sedláček, Kremláček – Novák, Rouha, Chlubna – Binias, Luža, Geidl – Klimo, Vrhel, Malát – Slanina, Koláček, Meluzín. Trenéři: Beran a Skuhrovec.

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Švédsko 3 2 1 0 0 13:3 8
2. Rusko 4 2 0 1 1 9:7 7
3. USA 3 2 0 0 1 11:3 6
4. Finsko 4 2 0 0 2 10:18 6
5. Česko 4 0 0 0 4 5:17 0

Další program turnaje

Neděle 10. února:
12:00 Švédsko – USA

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz