Rychlý obrat nevyšel. Musíme zlepšit přesilovky, velí Mlčák po úvodní facce

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

19. dubna 2019, 11:00

Jan Šimek

(UMEA, od našeho zpravodaje) Svou švédskou misi chtěli zahájit úspěšně, jenže místo toho přišel hned na úvod tvrdý náraz. Hokejisté české osmnáctky v prvním utkání podlehli Bělorusku. Nyní musí trpkou porážku hodit za hlavu, napnout všechny síly a uspět v sobotu proti Švýcarsku. „Je potřeba se na zápas připravit lépe,” nabádá obránce Jan Mlčák.

„Věděli jsme, že na nás určitě půjdou. Viděli jsme, jak hráli v přípravném zápase s Kanadou, bohužel vstup se nám nepovedl tak, jak jsme si představovali a dostali jsme dva góly,” štve Mlčáka.

Čeští mladíci v první třetině nakoupili dva zásahy, ten první hned po 12 sekundách hry, ale zbraně nesložili. „V šatně jsme si říkali, že tohle nejsme my a že umíme hrát mnohem lépe, než jak jsme se prezentovali v první třetině. Začali jsme více chodit do branky a snažili jsme se clonit brankáři. To naši útočníci výborně předvedli při obou našich gólech,” těší brněnského zadáka.

Alois Hadamczik hodnotí utkání s Běloruskem

Právě on parádní bombou pod víko srovnal na 2:2 po předchozím snížení Martina Haše. Češi byli v těch okamžicích jasně lepší, jenže nevyužili další slibné šance a „navíc přišly zbytečné fauly, které soupeř znovu potrestal. Bělorusové rázem odskočili na 4:2,” skočí Mlčák trefně do řeči.

Osmnáctka přitom měla velké štěstí, kdy Ondřej Volráb na startu druhé třetiny neskutečně vytáhl gólovou střelu Pinčuka z brankové čáry. „Všichni jsme ze střídačky koukali na kostku a sám nám Ondra řekl, že to stihl před čárou zachytit. I tohle byl moment, který nás dostal opět do hry,” uvědomuje si.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Zajímavostí je, že o všechny tři branky českého výběru se postarali zadáci. „Jsme jeden tým a je jedno, jestli dá gól bek nebo útočník. Když můžeme podpořit kluky směrem dopředu, určitě to uděláme. Stejně pomáhají oni nám vzadu. Je to vyvážené, hrajeme v pěti dopředu a v pěti dozadu,” pokračuje.

Dobře bruslící Bělorusové zápas překlopili na svou stranu i díky fungující přesilovce. „Když se na ně podíváme, proměnili hned tu první. Nám se naopak vůbec nedařily, takže je potřeba to zlepšit a dát alespoň z každé druhé přesilovky gól,” velí Mlčák.

Matěj Toman po prohře s Bělorusy

Úvodní porážku musí čeští mladíci vymazat z paměti a se vší vervou jít do sobotního duelu se Švýcarskem. „V pátek si ukážeme všechny věci, které byly špatně. Odpoledne nás čeká lehký trénink. Budeme chtít zlepšit přesilovky a na zápas se Švýcary se musíme celkově připravit lépe než na utkání s Běloruskem,” uzavírá borec, jenž má na kontě i dva extraligové starty.

SESTŘIH: ČR U18 – Bělorusko U18 3:4

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz