Rekordní střelec bořičem ve čtvrté lajně. Ego dávám stranou, říká Měchura

Foto: Martin Voltr

(EDMONTON, od našeho zpravodaje) V dresu Liberce překonal střelecký rekord juniorské extraligy a vysloužil si pozvánku na první velkou reprezentační akci. Jeho maximem byla do té doby World Hockey Challenge v kategorii U17. Ve dvacítce se teď ale musel Adam Měchura sžít s novou rolí.

Velký skok, co se týče úrovně a tempa hry, zažívá na mistrovství světa juniorů útočník Adam Měchura. V minulé sezoně totiž nastupoval převážně v juniorské extralize, mezi dospělými odehrál za Benátky a Liberec v součtu jen jedenáct zápasů.

„Zas tak hrozné to není. Přijde mi, že si na to zvykám docela rychle. Sice je to skok, ale měli jsme dlouhou přípravu. Díky ní jsem měl čas se aklimatizovat,“ popisuje vytáhlý forvard.

Kromě tempa si navíc musí zvykat i na jiné postavení v hierarchii mužstva. Zatímco v liberecké juniorce byl jasným lídrem a překonal i střelecký rekord soutěže, v národním týmu nastupuje až ve čtvrté formaci. „Přijal jsem takovou roli, jakou jsem dostal. Je to týmový sport a chceme udělat úspěch, takže se podřídím tomu, co mužstvo potřebuje,“ svěřuje se Měchura.

„Můžu si zvyknout na úzké kluziště. V nové sezoně mi to pomůže.“

Skromně působící útočník tak potvrdil, že se změnou role nemá sebemenší problém. „Ego dám stranou a budu hrát tak, jak budu muset,“ usmívá se.

Povahu střelce ale i tak nezapírá: „Samozřejmě bych chtěl nějaký gól dát. Rozhodně to není tak, že bych neměl být produktivní. Ve čtvrté lajně máme ale ještě trochu jiné úkoly.“

Foto: Martin Voltr

Následující ročník už ale rozeného snajpra na našich kluzištích neuvidíme. Hrát totiž bude za Tri-City Americans v kanadské WHL. Letní termín mistrovství je tak pro něj paradoxně ideální. „Je to nejlepší příprava před sezonou, jakou jsem mohl mít. Navíc si i zvyknu na úzké hřiště. Může mi to jen pomoct,“ přemítá.

„Když budeme plnit taktiku, můžeme se s Kanadou poprat o výsledek.“

Na jeho novou štaci už ho připravoval i brankář národního týmu Tomáš Suchánek, jenž v Tri-City rovněž působí. „Říkal, že tam jsou strašně fajn lidi a když někdo neumí moc anglicky, tak se mu snaží pomoct. Zázemí je prý super a trenér je hodný, takže už se těším,“ popisuje Měchura.

Foto: Martin Voltr

V tuto chvíli se ale soustředí na juniorský šampionát. Na něm ve druhém utkání čelil hráčům, kteří už stabilně hrají finskou nejvyšší soutěž. V sobotu ho čeká další stupínek, tedy výběr Kanady, který v posledním zápase rozstřílel 11:1 Slovensko.

Nyní už bývalý hráč Liberce ovšem neztrácí hlavu: „Podle mě máme od trenérů dobrou taktiku. Když ji budeme poctivě plnit, tak můžeme ten kanadský kolotoč eliminovat a poprat se o výsledek.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz