Řekli před play off: Vojan čekal větší progres, pro Luštince je Sparta pojem

Richard Lobo | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

17. března 2019, 8:05

Martin Voltr

Úvodními duely dnes odstartují čtvrtfinálové série play off ELIOD Extraligy dorostu. Přečtěte si, co řekli převážně trenéři účastníků před klíčovou fází sezony pro klubové weby.

Play off A

Rytíři Kladno – Piráti Chomutov

Libor Procházka (trenér Kladna) po poslední porážce 3:6 na Slavii: „Jasně nejhorší utkání z naší strany, co jsme v nadstavbové části sezony hráli. Nepovedlo se nám snad vůbec nic.“ (zdroj: hc-slavia.cz)

Kamil Koláček (trenér Chomutova) po výhře 5:2 nad Karlovými Vary bez Marcela Štefančíka: „V posledním utkání základní části jsme si zajistili postup do play off, a to i bez našeho nejužitečnějšího hráče, za což jsme samozřejmě rádi. Doufám, že si herní i střeleckou pohodu přeneseme do dalších duelů a že v play off něco ukážeme.“ (zdroj: piratichomutov.cz)

Tadeáš Svoboda (útočník Chomutova): „Kladno má nabitý tým, už jsme ho porazili v prodloužení a hráli jsme s ním vyrovnané zápasy. Když budeme hrát dobře dozadu, můžeme ho dát. Pozice outsidera nám může pomoct, protože nás třeba podcení. Určitě máme šanci.“ (zdroj: piratichomutov.cz)

Mountfield HK – HC Sparta Praha

Petr Luštinec (trenér Hradce Králové): „V nadstavbě jsme měli kolísavé výkony i výsledky. Ze začátku jsme nedokázali, co se týče vítězství, zopakovat výkony ve více něž třech zápasech. Jeden zápas jsme prohráli, dva zase vyhráli... Ke konci se nám víc dařilo. Posledních čtrnáct dní jsme najeli na režim, kterým jsme se blížili k play off. Trochu jsme ubrali ze suché přípravy a všechno šlo do rychlosti. Cvičení byla kratší a intenzivnější. Více jsme nacvičovali přesilovky, zkoušeli jsme nějaké signály, co se týče všech pásem. Sparta je pojem, je to jméno. Musíme se na to připravit a být ve střehu. Cílem je přejít přes tohle kolo, pak uvidíme. V zápasech bude rozhodovat disciplína.“ (zdroj: mountfieldhk.cz)

Petr Luštinec

Petr Luštinec | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

HC Škoda Plzeň – HC Litvínov

Petr Vojan (trenér Plzně): „Samozřejmě, kluci se zlepšili, ale všeobecně jsem, zejména u některých druhoročáků, čekal mnohem větší progres. To, na co jsme byli zvyklí z minulých sezon, se letos nekonalo. Letošní tým je prostě, jak to říct, v mnoha ohledech dost jiný... Rozhodovat bude hlavně hlava a přístup. Play off je pouze o týmu a s tím letos prostě bojujeme. Litvínov to na nás asi umí... Dokáží předvést velmi kompaktní výkon, mají šikovné hráče a proměňují své šance. Velmi slušně jim chytá gólman. Respekt k soupeři tam prostě musí být. Ne náhodou nás třikrát porazili. Čeká nás těžký soupeř, ale na sérii se těšíme a uděláme vše pro postup.“ (zdroj: hcskoda.cz)

Bílí Tygři Liberec – HC Slavia Praha

Jakub Šedivý (obránce a kapitán Liberce): „Určitě to nebude nic jednoduchého. Slavia hraje hodně bruslivý hokej, umí navíc potrestat naše fauly. Budeme si na to muset dávat pozor. Určitě máme tým, který může Slavii vyřadit. Je to jen na nás, jak k zápasům přistoupíme. Všichni rozhodně věříme v postup, uděláme pro něj maximum!“ (zdroj: hcbilitygri.cz)

Richard Lobo (trenér Liberce): „Slavia pro nás bude určitě těžkým soupeřem. V nadstavbě jsme s ní zaznamenali bilanci 1:3 na zápasy, takže si na nás protivník bude určitě věřit. Disponují velmi dobrými přesilovkami, takže si budeme muset dát velký pozor, abychom nebyli často vylučovaní. Na druhou stranu si myslím, že máme sílu na to, Slavii přetlačit a protáhnout si sezonu. Z kluků je cítit obrovská chuť a soustředěnost. Doufám, že se tyto prvky odrazí v zápase. Všichni se na to moc těšíme. Nečeká nás lehká série, každopádně věříme, že bude se šťastným koncem.“ (zdroj: hcbilitygri.cz)

Milan Antoš (trenér Slavie) po cenné výhře nad prvním Kladnem: „Konečně se nám povedlo porazit Kladno a odehráli jsme výborný zápas. Všechno si sedlo, jak by mělo, a myslím si, že kluci ukázali, jak moc jsou na play off připraveni.“ (zdroj: hc-slavia.cz)

Petr Vojan

Petr Vojan | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Play off B

HC Kometa Brno – HC ZUBR Přerov

Kamil Brabenec (trenér Komety) po porážce 1:3 v Havířově: „Nastoupili jsme v okleštěné sestavě, šanci dostali i hráči, kteří toho v sezóně odehráli méně, což možná trochu ovlivnilo naše podvědomí. Havířov byl o trochu lepší v pohybu a svou agresivitou nás přehrál. My jsme si nedokázali vytvořit příliš brankových příležitostí, takže výsledek utkání odpovídá předvedené hře.“ (zdroj: hc-havirov.cz)

AZ RESIDOMO Havířov – HC Oceláři Třinec

Tomáš Urbánek (trenér Havířova): „Klukům patří obrovská pochvala za to, co doposud předvedli. Ta první část sezony, tedy základní skupina Východ, to byla obrovská euforie. I v nadstavbě si myslím, že jsme předváděli dobrý hokej. S Třincem jsme se utkali v letošní sezoně už několikrát, takže oba soupeři se znají. Jdeme do série z lepší pozice, máme s nimi lepší bilanci, ale play off je specifická soutěž. Hraje se od nuly, každá branka je důležitá, každá může znamenat konec sezony. Troufnu si tvrdit, že to bude taková bojovná série. Třinec je bojovný, důrazný a dobře bruslící tým a rozhodovat budou detaily. My si to play off chceme hlavně užít. Jsou to obrovské zkušenosti pro kluky pro jejich další vývoj a kariéru. Samozřejmě chceme vyhrát každý zápas. Hodně bude záležet na štěstí i na tom, kolik budeme mít sil.“ (zdroj: hc-havirov.cz)

Tomáš Urbánek

Tomáš Urbánek | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz