Přikryl hraje málo, přesto dává góly. Jsou pro mě odměnou, říká

Foto: Milan Podpera, hcplzen.cz

Všech pět plzeňských gólů v zápase 38. kola proti Hradci Králové zařídili mladí odchovanci. Škoda tak po deseti dnech oplatila Mountfieldu porážku 1:4 a na vlastním ledě tentokrát zvítězila po kvalitním výkonu 5:3. „Byli jsme lepší. Snažili jsme se hodně střílet, což nám vycházelo,“ těší Filipa Přikryla, který výhru podpořil dvěma góly.

Plzeň už potřebovala bodovat. Poslední čtyři zápasy prohrála a vypadla z elitní čtyřky zaručující přímý postup do čtvrtfinále play off. Proti Hradci Králové předvedla úplně jiný výkon než deset dní zpět, kdy padla jednoznačně 1:4. „Minule nás Hradec přehrál. Ale nekoukali jsme se, s kým hrajeme a jen jsme si šli za vítězstvím,“ popisuje Filip Přikryl.

Devatenáctiletý útočník nejprve vrátil vedení Škodě na začátku druhé třetiny tečí z mezikruží. Videorozhodčí ještě musel zkoumat, jestli nezasáhl puk vysokou holí. „Byl jsem si jistý, že gól uznají. Cítil jsem, že jsem puk tečoval pod úrovní ramen. Branka na 2:1 nás nakopla,“ ví Přikryl.

Západočechům se druhá část povedla a po jejím konci vedli 4:2, ve třetí třetině pak navyšoval na 5:2 znovu rodák z Rokycan. „Musím pochválit Honzu Eberleho, dal mi krásnou nahrávku. Zůstal jsem volný mezi kruhy a snažil jsem se rychle vypálit nahoru, což vyšlo,“ těší Přikryla.

Mladý křídelník ve třinácti zápasech odehrál v průměru jen něco málo přes devět minut na utkání, přesto se prosadil už osmkrát a přidal i jednu asistenci. Ve statistice gólů za 60 minut na ledě je dokonce nejlepší v celé Tipsport extralize, dá jich totiž v přepočtu 4,04!

„Nekoukám moc na to, jestli se prosazuju. Snažím se hlavně předvádět svoji hru. Jako mladý hráč musím odvádět práci, kterou po mně chce trenér. Vstřelené góly jsou odměnou, která mi může pomoct k sebevědomí,“ dodává.

Přikryl zažívá svou první sezonu, ve které se drží v A-týmu Plzně delší dobu. A daří se mu více než bratru Romanovi, který působí v Českých Budějovicích a stále čeká na svou první trefu v letošní sezoně.

„S bráchou si voláme, ale já mu nemám co radit. On je ten starší a zkušenější. Věřím, že střelecké trápení prolomí. Snažíme se spolu udržovat v psychické pohodě a jsme si oporou,“ uzavírá Filip Přikryl.

Sestřih utkání

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz