Potřetí už sedmnáctka bídný start nedohnala. I tak sní o zlatu

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Česká reprezentace do 17 let na turnaji ve Füssenu po dvou výhrách poprvé padla. I proti Slovákům měla špatný začátek, po úvodní třetině prohrávala 0:2, a přes aktivitu ve zbytku zápasu stačila jen snížit. Přesto má dál ve svých rukou šanci na prvenství.

„Je to zklamání, protože nám zase nevyšel úvod utkání. Potom už měl výkon vzestupnou tendenci, ale bohužel jsme byli potrestaní za to, že jsme předtím dostali dva góly. Naše produktivita nebyla taková, abychom vyrovnali. Měli jsme tlak, ale brankář kotouče viděl a pokryl. Dali jsme z toho jenom jeden gól,“ mrzí asistenta trenéra Jana Zachrlu.

Češi znovu inkasovali hned po startu utkání, když se z dálky trefil obránce Samuel Kliment. Když potom českého zadáka obral o puk na hraně faulu Alex Géci a zavěsil, sebevědomí reprezentantů bylo na nule.

První třetinu odehráli opravdu prachbídně, do sirény se jen a jen trápili... Přitom třetí zápas ve třech dnech hrál i jejich soupeř, který navíc předtím dostal dvě nálože: 3:9 od Američanů a 2:6 od Němců.

„Nevím, čím to je. Zase jsme dostali góla asi ve třetí minutě, to se nesmí stávat. Něco jsme si řekli v kabině a moc jsme to neplnili. Špatně jsme forčekovali a neměli ten pohyb, co jsme chtěli mít. Slováci na nás vlítli, přehrávali nás a my jsme koukali,“ kroutí hlavou obránce Jakub Šedivý, jenž byl na konci vyhlášen nejlepším českým hráčem.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Od druhé části už byl obraz hry téměř jednostranný. Český výběr diktoval tempo hry a Slováky pustil maximálně do protiútoků. Jenže sám se do gólových šancí ne a ne dostat. Za prostřední třetinu měl snad jednu, až potom trochu přitlačil.

„Řekli jsme si pár věcí, že je potřeba zlepšit forčeking a být aktivnější v osobních soubojích. Kluci to ve hře akceptovali a ta změna byla rapidně vidět. Ale bohužel se hokej hraje na góly a my jsme byli o gól horší,“ ví Zachrla.

Jedinou trefu obstaral ve 43. minutě zadák David Jiříček, který podpořil útok a krásně vystřelil na vzdálenější růžek branky. Víc už fungující slovenská obrana s gólmanem Marinovem nepustila. Pokud existuje nějaká hokejová karma, tak se Čechům pomstila za prospanou první část.

Na vyšší moc ale nikdo porážku nesváděl. „Když prohráváme a musíme o výsledek bojovat, máme šance a nedáme gól, tak to kluky stojí hrozně moc sil. Nejenom fyzických, ale i psychických. Je to takové srážející a pak chybí ten krok do brány,“ přemýšlí asistent.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

I přes nepříjemnou porážku stále můžou Češi pomýšlet na turnajové prvenství. V cestě jim ale stojí jasný favorit, Spojené státy. K cestě na vrchol bez ohledu na ostatní výsledky povede tříbodové vítězství, ale mladíci tuší, že to bude vyžadovat výkon na absolutní hranici možností.

„Uděláme videorozbor, koukneme, jak hrají, a podle toho uděláme plán hry,“ hlásí Šedivý. „Moc toho měnit nebudeme, spíš detaily. Naše hra je víceméně postavená na stejných věcech. To je agresivita, bruslení, forčeking a jednoduchost. Toho se musíme držet,“ popisuje Zachrla.

Druhé utkání v řadě odchytal Daniel Král, vypadá to tedy, že do nejtěžší bitvy pošlou trenéři Tomáše Suchánka. „Určitý plán máme, ale zatím jsme to ještě neřešili. Domluvíme se,“ reaguje asistent Václava Eismanna.

Poslední souboj reprezentantů ve Füssenu startuje v pátek znovu v 15 hodin. Jedno je jasné – pokud tentokrát nezačnou hrát od první minuty, od Američanů nedostanou ani tu nejmenší šanci na body.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

ČESKO – SLOVENSKO 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 43. Jiříček (Ramik, Soukup) – 3. Kliment (Géci, Štefančík), 15. Géci.
Rozhodčí: Paule – Riemel, Züchner.
Vyloučení: 4:4.
Bez využití.
Česko: Král – Jiříček, Chvátal, Šedivý, Ticháček, Cubo, Pinkas, Špaček – Ramik, Szturc, Menšík – Ryšavý, P. Moravec, Brabenec – Půček, Soukup, Remeš – Pajer, Slavík, Gajda – Měchura. Trenéři: Eismann, Žemlička a Zachrla.
Slovensko: Marinov – Mešár, Kapičák, Rajzik, Chovaniak, Kliment, Miklovič, Kocúr – Ožvald, Babeliak, Slafkovský – Kupčo, Demek, Šramaty – Štefančík, Géci, Horváth – Braun, Kočka, Rajčan. Trenér: Lipiansky.

Švýcarsko – USA 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 11. Canonica (Pasche), 37. Jabola (Canonica, Biasca) – 22. Peart (Connors, May), 27. Blake (Connors, Haskins), 36. Peart (Connors), 47. Haskins (Burnside, Mittelstadt), 59. Motew (Hyomovitch, Humphrey).

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. USA 2 2 0 0 0 14:5 6
2. Česko 3 2 0 0 1 10:7 6
3. Německo 2 1 0 0 1 8:6 3
4. Slovensko 3 1 0 0 2 7:16 3
5. Švýcarsko 2 0 0 0 2 5:10 0

Další program turnaje ve Füssenu

Pátek 16. srpna:
15:00 Česko – USA
18:30 Německo – Švýcarsko

Sobota 17. srpna:
13:00 Slovensko – Švýcarsko
16:30 USA – Německo

Zápasy přenáší živě web sportdeutschland.tv.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz