Plzeňský mladík bojuje s rakovinou. Drž se, Lokajda! vzkázali mu parťáci

Junioři plzeňské Škodovky se momentálně perou v extraligovém finále o titul, vedle toho však jejich kabina prožívá i jiný boj. Důležitější. Brankáři Janu Lokajíčkovi totiž lékaři diagnostikovali rakovinu.

Došlo k tomu už před delší dobou, nicméně veřejnost se zprávu o zákeřné nemoci dozvěděla až po nedělním pátém zápase finálové série.

Plzeňský a liberecký klub se dohodly, že bez ohledu na výsledek – tedy ať už indiáni budou slavit titul, nebo Tygři sérii prodlouží – pustí po zápase na kostku v Home Credit Areně video, které si pro Lokajíčka nachystali jeho spoluhráči.

Aby kamaráda podpořili, porušili tradiční pravidlo v play off a oholili si hlavy.

„Já jsem se to dozvěděl tak tři týdny zpátky a úplně mě to trefilo. Nechtěli jsme to v kabině řešit kvůli němu, abychom mu to pořád nepřipomínali. I já jsem přemýšlel, jestli mu mám psát. On byl v nemocnici, ale pak přišel do kabiny a řekl mi to sám, tak jsem byl rád. Popovídali jsme si s ním a pak vzniklo tohle video,“ líčí útočník Václav Adamec.

Sedmnáctiletý Jan Lokajíček je třetím brankářem plzeňské juniorky, letos nastoupil do devíti extraligových zápasů. Víc utkání odchytal ve druhé nejvyšší soutěži za Písek, ale nakoukl také do druhé ligy dospělých v Klatovech.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Momentálně odsunul hokejové starosti úplně stranou. Než nastoupí na léčbu, v neděli naposledy vyrazil na zápas společně s parťáky. Zbytek série už bude sledovat jen na dálku.

Právě proto měl pátý duel tečku, která zastínila i radost Bílých Tygrů z vítězství.

„Přiznám se, že i mně ukápla slza. Bylo to moc pěkné,“ říká Adamec. „Strašně mu držím palce. Je to silný kluk, bere to skvěle, směje se. Když ho potkáte, není smutný. Bojuje dál a věřím, že tu nemoc přemůže, protože je velice silný,“ vzkazuje.

Indiáni teď budou bojovat i za Lokajíčka. Ve finále vedou 3:2 na zápasy a další mečbol se pokusí proměnit v úterý na domácím ledě.

„Po zápase jsme si řekli, že v úterý chceme vyhrát pro Lokajdu a že mu to pošleme do nemocnice. Je to borec,“ dodává Adamec.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz