Osmnáctka neporažena! Na závěr dala Švýcarům šestku

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Reprezentace do osmnácti let zvládla proti domácím Švýcarům i poslední vzájemný duel, a z Davosu tak odjíždí se ztrátou jediného bodu a celkovým skóre 15:7.

Osmnáctka měla do závěrečného utkání akce výborný vstup, když Marek Soukup a Šimon Slavíček během 28 vteřin sedmé minuty zamířili úspěšně za záda Lorise Ubertiho. V závěru dějství ale stanovil Thierry Schild stav 1:2.

„Po nekvalitní první třetině jsme si něco řekli v kabině, takže se pak týmový výkon zlepšil, a navíc Švýcarům trochu došly síly, takže jsme je zavřeli v pásmu a vytvořili jsme si šance. Celkově jsme obrátili hru na naši stranu, přehráli jsme je a přidali i nějaké góly,“ říká Marek Soukup, dvougólový střelec.

„U prvního gólu jsem dostal puk od Filipa Juříčka před bránu, do které jsem to potom propasíroval. U druhého se ke mně šťastně odrazil puk v předbrankovém prostoru a já ho dostal za gólmana,“ popisuje své střelecké úspěchy.

Českým mladíkům potom vyšly přesilové hry, úspěšné trefy Slavíčka a Samuela Šmajdy rozdělil zásah domácího Williama Hulla. Povedené dějství, které národní tým strávil z velké části před švýcarskou brankou, uzavřel ve 38. minutě Soukup, který tak poslal lvíčata do pohodlného náskoku.

„Davos jako město se mi sice hodně líbilo, ale nadmořská výška nám komplikovala situaci, protože pak v závěru už to bylo cítit na silách,“ připouští mladý střelec.

Ve třetí periodě si Češi hlídali vedení a ubránili i pětiminutové oslabení, po kterém dal Robin Sapoušek finální podobu výsledku už do branky strážené Valentinem Zaettou.

Svěřenci Jakuba Petra tak odjíždí z Davosu se třemi výhrami a celkovým skóre 15:7. Teď je čas chystat se na Hlinka Gretzky Cup. „Jsme výborná parta a rozumíme si,“ uzavírá Soukup. 

ŠVÝCARSKO – ČESKO 2:6 (1:2, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Schild (Greuter, Dionicio), 27. Hull (Dionicio, Uberti) – 7. Soukup (Juříček, Dobeš), 7. Slavíček, 26. Slavíček (Prčík, Sapoušek), 29. Šmajda (Kulich, Čech), 38. Soukup, 59. Sapoušek (Čech, Jungwirth).
Rozhodčí: Hebeisen, Borga – Progin, Burgy.
Vyloučení: 8:3, navíc Prčík (Česko) trest ve hře.
Využití: 0:2.
Švýcarsko: Uberti (9.–12. a od 41. Zaetta) – Quinn, Füllemann, Christe, Dionicio, Terraneo, Bieri, Moser, Boss – von Bergen, Hull, Naber – Lurati, Müller, Rod – Weber, Reinhard, Fiebiger – Schild, Gruber, Greuter. Trenér: Jenni.
Česko: Schnattinger – Alscher, Čech, Dobeš, Prčík, Cibulka, Puchala, Krajčík – Slavíček, Šapovaliv, Kulich – Rymon, Sapoušek, Formánek – Šmajda, Hujer, Bareš – Juříček, Soukup, Jungwirth. Trenér: Petr.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz