Odchovanec je zpátky. Lang bude hrát extraligu za Plzeň

Foto: Martin Voltr

Do Tipsport extraligy nakoukne i další hráč české reprezentační dvacítky: Za Plzeň může nastupovat odchovanec Martin Lang.

Útočná formace Martin Lang – Filip Přikryl – Radek Mužík strašila v mládežnických kategoriích všechny soupeře. Před dvěma lety se „rozpustila“ po světě, dál už se její členové vídali jen na reprezentačních akcích.

Až teď se alespoň první dva jmenovaní konečně potkají i na klubové scéně. Mužík pokračuje ve Švédsku, zato Přikryl se z Kanady vrátil už loni a Lang letos.

Poslední jmenovaný absolvoval s týmem indiánů kompletní letní přípravu, v letním poháru ale bohužel ještě nastoupit nemohl. Teď už klub dotáhl formality a dohodl se s týmem Moose Jaw Warriors, že Lang může hrát Tipsport extraligu až do doby, než se za mořem znovu rozjede Western Hockey League.

Foto: Lucas Chudleigh, Apollo Multimedia

Už ve středu se (i s Přikrylem) zapojil do přípravného utkání druholigových Klatov v Příbrami.

Martin Lang za dva roky odehrál ve WHL 122 zápasů, v nichž vstřelil 26 gólů a přidal 50 asistencí. Do Moose Jaw putoval letos v lednu výměnou z Kamloops, kde strávil první sezonu a půl.

„Je to komplexní liga, takže se hraje dopředu i dozadu. Zároveň je fyzicky náročná, protože nikdo nevypustí jediný souboj, takže občas dost bolí, ale to k tomu patří a posune vás to. Snad v každém zápase byla jedna bitka, což byla pro diváky super podívaná,“ řekl o soutěži v květnovém rozhovoru na hokej.cz.

Na reprezentační scéně má 63 startů (23+21) včetně účasti na MS do osmnácti let v roce 2019. V letošní sezoně nastoupil za dvacítku do prvního utkání proti Slovákům v Brně a rovnou skóroval.

Foto: Martin Voltr

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz