Oceláři se těší na SP! Chceme napravit loňský neúspěch, slibuje Havránek

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Ještě před vypuknutím tuzemských soutěží a DHL Juniorské ligy akademií vyrazí mistrovský Třinec koncem srpna na výborně obsazený Světový pohár do Soči. Zkušenosti už z předchozího ročníku, kdy skončili Oceláři šestí, bude využívat nejproduktivnější muž týmu v loňské sezoně Marek Havránek.

Jak vzpomínáte na minulý ročník Světového poháru?
Byl to obrovský zážitek, protože jsem nikdy nic podobného nezažil. Bylo to vůbec poprvé, co jsem vycestoval někam za hranice a zažil takhle velký turnaj s vysokou kvalitou. Hlavně tam byly i týmy z jiných států, olympijské městečko, což bylo pro mě neobyčejné. Moc jsem si to užil.

Když jste poznal nové hokejové styly, který se vám nejvíce líbil?
Líbil se mi hodně kanadský hokej, který jsem tam viděl. Pouhý divák to nemohl vidět, ale líbilo se mi, jak se chovají na hotelu a mimo zimní stadion. Kluci chodí pořád všude spolu i s trenéry a jsou jak jedna velká rodina. Na ledě jdou všichni dopředu a všichni dozadu – jeden pro všechny a všichni pro jednoho. Je to krásný hokej a dobře se na to kouká.

Znovu se turnaj koná v Soči. Bude velkou výhodou, že už to tam znáte?
Ano, protože se člověk může připravit na určité situace, které tam nastaly. Hlavně už víme, do čeho jdeme. Víme, jak to tam vypadá a jak to tam funguje. Neustále se tam o nás starají, cokoliv si řekneme, máme. Ať už jde o spravení výstroje nebo nabroušení bruslí. Vždycky se postarali, jak nejlépe mohli.

„Všichni soupeři jsou kvalitní a na nejvyšší úrovni. Musíme táhnout za jeden provaz!“

Jak pro vás bude náročné jít ze suché přípravy do náročných mezinárodních duelů?
I v průběhu letní přípravy jsme chodili na led, takže jsem do toho zase po měsíci pauzy naběhl. Když člověk chce, všechno jde a nastoupí, jak bude nejlépe moct. Důležité je, aby člověk makal dál, i když něco ze začátku nepůjde. Musíme když tak zatnout zuby, protože pak to půjde lépe a lépe.

Soupeři Třince ve skupině SP juniorů: Salcburk, Oulu a výběr NAHL »

Co říkáte na obsazení turnaje a vaší skupiny se Salcburkem, Oulu a výběrem NAHL?
Je skvělé, že na turnaji může člověk porovnat síly s týmy z Ruska, se Salcburkem nebo Finy. Člověk pozná, jak se hraje hokej i jinde než jenom v Česku. Je úplně jedno, koho jsme dostali. Všichni soupeři jsou kvalitní a na nejvyšší úrovni. Celý tým do zápasů musí dát všechno, co půjde, a když se nebude dařit, musíme tahat za jeden provaz. Ať už budeme mít jakéhokoliv soupeře, musíme se dobře připravit před zápasem a pak se celou dobu soustředit.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Na co se těšíte nejvíce?
Celkově se moc těším. Bude to zase super zkušenost do budoucna. Těším se na každý zápas, protože budou mít všechny vysokou úroveň. Každá vteřina na ledě nám dá něco do budoucna, co si budeme moci přenést do české extraligy.

„Budeme se snažit napravit loňský neúspěšný turnaj a uhrát co nejlepší výsledek.“

Klíč je poměrně náročný – dva do semifinále, dva o páté až osmé místo. Co rozhodne o postupu do bojů o medaile?
Vyhraje ten, kdo se lépe připraví, a rozhodne disciplinovanost. Když se něco nebude dařit, nesmíme dělat zbytečné fauly, které většina týmů potrestá. Jak už jsem říkal, bude to velká kvalita. Bude špatné, když bude jednotlivec nebo celý tým nedisciplinovaný, začne se na lavičce hádat a už to nepůjde.

V minulém roce jste skončili šestí. S čím pojedete do Ruska letos?
Budeme se snažit napravit loňský neúspěšný turnaj a uhrát co nejlepší výsledek.

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz