Neseď! Makej! Aby sport neumřel, děti v Liberci plní výzvy

Foto: Facebook Home Credit Arena

Jak v aktuální době rozhýbat mládež? V Liberci plní nejen malí hokejisté výzvy v areálu Sport Parku Liberec, jehož součástí jsou i hokejové haly.

Rozsáhlý areál zahrnuje nejen velkou Home Credit Arenu a Svijanskou arénu, využívanou hokejovou mládeží, ale i městský stadion, hřiště na fotbal, americký fotbal, baseball a softbal či tenisové kurty, a protíná ho inline dráha.

I když teď veřejnost nemůže drtivou většinu sportovišť využívat, od poloviny února míří do areálu hodně dětí s rodiči. Plní si totiž úkoly v rámci čtyřtýdenní individuální sportovní výzvy „Neseď! Makej!“

„Sport dostává v dnešní době neskutečně na frak a odnášejí to hlavně naše děti a celá mladá generace sportovců.“

Děti plní každý týden jeden úkol a pomocí formuláře na internetu posílají své výsledky s fotkou či videem. Drobnou odměnu získá každý účastník, ti nejlepší si vyslouží i další ceny. Vítězové se vyhlašují ve čtyřech soutěžních kategoriích – do šesti, devíti, dvanácti a patnácti let.

Bílí Tygři, kteří mají v současné době nejlepší mládežnickou akademii v České republice, výzvu hojně podporují a jejich hokejisté se jí rovněž účastní. Jedním z patronů výzvy je Patrik Augusta, hlavní trenér extraligového A-týmu.

„Sport dostává v dnešní době neskutečně na frak a odnášejí to hlavně naše děti a celá mladá generace sportovců. I při dodržování všech nařízení se dá sportovat, ale musíme v tom dětem pomoci a motivovat je, jinak se jen budeme dívat, jak sport postupně umírá, v přímém přenosu,“ říká Augusta.

Se synem přišel splnit úkol třeba Jan Nezmar, ikona libereckého fotbalu, na sportoviště zavítal i herec Ladislav Hampl, známý třeba ze seriálu Okresní přebor.

Z dějiště mistrovství světa v biatlonu podpořila výzvu Lucie Charvátová, která mimochodem právě v Liberci loni získala inženýrský titul na Ekonomické fakultě.

A jaké úkoly přesně mladí sportovci plní? V prvním týdnu měli uběhnout dvě kola na atletickém oválu, ve druhém snožmo vyskákat schody. Teď zase soutěží v běhu na 1400 metrů dlouhé inline dráze. Samozřejmě s podmínkou dodržování aktuálních opatření.

Nic složitého – ale o to přece v dnešní době ani nejde.

Milé děti ? už jste slyšeli o sportovní výzvě NESEĎ! MAKEJ! ❓❓❓ Motto dnešního dne: "Nebuď pecivál, a pojď na ovál"...

Zveřejnil(a) Home Credit Arena dne Pondělí 15. února 2021

✨ JUPÍÍÍ!????✨ 3. dětská výzva #NesedMakej! právě startuje: ✨ ?Oběhni okruh v areálu Sport Parku Liberec (cca 1400m)...

Zveřejnil(a) Home Credit Arena dne Pondělí 1. března 2021

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz