Mládežníci listopadu: Produktivní talenti Urban a Rymon

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Také za listopad vybralo sportovní oddělení Českého hokeje hvězdy v kategoriích juniorů a dorostu, kterým se daří v jejich soutěžích a zároveň si pečlivě plní tréninkové či školní povinnosti. Ocenění se tentokrát dočkali dva velmi produktivní mladíci, kladenský Tomáš Urban a karlovarský Dominik Rymon.

Junioři: TOMÁŠ URBAN (Rytíři Kladno)

Podle trenéra reprezentace do 18 let Karla Berana je to hráč, který prošel za poslední dva roky od kategorie U16 velkým pokrokem, a to především ve vztahu k hokeji a k tréninku. V současné době jde příkladem ostatním a na listopadovém turnaji ve Švédsku se zařadil k oporám českého týmu.

„Jeho dovednosti jsou na velmi dobré úrovni, nemá problém se zakončením ani s přechodem přes bránícího hráče v situaci jeden na jednoho,“ chválí Beran Tomáše Urbana, jenž loňskou sezonu odehrál na zámořské South Florida Hockey Academy a vzápětí se vrátil domů do Kladna.

Sedmnáctiletý forvard juniorky Rytířů je letos vůbec nejproduktivnějším hráčem ročníku 2002 v turnaji O Pohár DHL. Ve 26 utkáních nasbíral 30 bodů za 17 gólů a 13 asistencí, což ho řadí na vynikající šesté místo celkového kanadského bodování. Před Vánoci už naskočil i ke svému prvnímu utkání za Sokolov v seniorské Chance lize.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Dorost: DOMINIK RYMON (HC Energie Karlovy Vary)

Rymon je útočníkem s mimořádnou pohybovou energií a vášní pro hru. „Svým individuálním projevem je velmi cenný pro tým a značně nepříjemný pro každého soupeře,“ komentuje ho Václav Eismann – hlavní trenér juniorky Karlových Varů a reprezentačního výběru do 17 let.

Patnáctiletá naděje je velkou oporou dorostu Energie. Díky 37 bodům za 17 branek a 20 asistencí ve 20 zápasech probíhajícího ročníku patří Dominiku Rymonovi sedmá příčka statistik ELIOD Extraligy dorostu a třetí mezi hokejisty ročníku 2004. S průměrem dvou bodů na utkání ale zvládl i své premiérové dva starty v juniorce.

Výkony v domácí soutěži ho vynesly i do reprezentačního týmu U16, kde jako jeden ze sedmi hokejistů nastoupil ke všem dvanácti utkáním dosavadní sezony. Na kontě má už tři góly a šest nahrávek.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz