Kapitáni a asistenti v ELJ: Dračí stopa, dvě céčka z loňska, Slovinec či dvojčata

Foto: Facebook Mládež HC Oceláři Třinec

O řadě borců možná v DHL extralize juniorů neuslyšíte kvůli bodové produkci, přesto patří mezi zásadní osobnosti soutěže. Proč? Řídí totiž chod své kabiny. Představujeme kapitány a asistenty jednotlivých týmů.

HC VÍTKOVICE RIDERA

Kapitán: Josef Krejsa (Ú, 2003)
Asistenti: Michal Bystroň (O, 2003), Alex Kotásek (Ú, 2003)

Útočník širšího kádru reprezentační dvacítky Josef Krejsa už v minulé sezoně odehrál patnáct zápasů za áčko, pozici však ztratil. Náplastí je mu role kapitána momentálně nejlepšího juniorského týmu v zemi. Vede ho už druhým rokem.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

HC Energie Karlovy Vary

Kapitán: Jan Botoš (Ú, 2003)
Asistenti: Ondřej Dorot (O, 2004), Robin Sapoušek (Ú, 2004)

Botoš musel několik zápasů vynechat, céčko od něj v těchto případech přebral Sapoušek. Právě on má z této trojice aktuálně nejblíž do áčka, z juniorů je teď pro trenéry první „na ráně“.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

HC Litvínov

Kapitán: Jan Vopat (Ú, 2003)
Asistent: Marek Slavík (Ú, 2003)

Táta i strejda hráli NHL, druhý jmenovaný proslul také bitkami, Jan Vopat nejmladší se domů vrátil loni z Finska. Hlavně na jeho bedrech stojí úkol zapomenout na loňský ročník. Atypicky má jen jednoho asistenta.

HC Oceláři Třinec

Kapitán: Antonín Kareš (O, 2004)
Asistenti: Filip Hrůzek (O, 2003), Patrik Šutý (Ú, 2004)

Kareš je jedním ze dvou kapitánů mladšího ročníku napříč juniorskou extraligou. „Písmena“ jeho i Hrůzka jsou pěkným vysvědčením pro Šumperk, odkud oba k Ocelářům přišli.

HC Sparta Praha

Kapitán: Filip Ducháč (O, 2003)
Asistenti: Jakub Červenka (O, 2004), Albert Bareš (Ú, 2004)

Časy se mění, ale některé jistoty zůstávají: Ducháč je i nadále kapitánem Sparty. Však pražský tým měl loni stejně jako Vítkovice mladý kádr.

Foto: Karel Švec, Český hokej

Bílí Tygři Liberec

Kapitán: Mikuláš Jenčovský (Ú, 2003)
Asistenti: Jakub Hladík (O, 2003), Luka Vodlan (Ú, 2003)

Jenčovský vzal kapitánství za správný konec i z hlediska produktivity, zatím patří do top desítky soutěže. Díky Vodlanovi, jenž se k Tygrům vrátil po dvou letech ve Finsku, zazní kabinou semtam i nějaké to slovinské slovíčko.

Foto: Jan Běhounek, janbehounek.cz

HC Dukla Jihlava

Kapitán: Matěj Vovsík (O, 2004)
Asistenti: Matěj Kravec (Ú, 2003), Adam Rauš (Ú, 2003)

Druhý mladíček mezi kapitány je z Vysočiny. Jména asistentů těší i rivala z Havlíčkova Brodu – Rauš v Kotlině vyrůstal a Kravec zase v posledních letech hostoval, když se nevešel do kádru Dukly.

Foto: Markéta Křížová

BK Mladá Boleslav

Kapitán: Jan Půček (Ú, 2003)
Asistenti: Karel Křepelka (O, 2003), Vojtěch Malínek (Ú, 2004) / Tomáš Rajgl (O, 2003)

Ze vsetínského odchovance Půčka se stal i hrdý Boleslavák, při jeho absenci je kapitánem Křepelka. Áčko nesl v úvodních zápasech Malínek čerstvě příchozí ze Slavie, pak ho ale vystřídal starší Rajgl.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

HC Dynamo Pardubice

Kapitán: Ondřej Chabada (O, 2003)
Asistenti: Pavol Štetka (Ú, 2003), Matěj Kloz (Ú, 2003)

Má známé příjmení, ovšem s bývalým vynikajícím hokejistou Martinem Chabadou nepojí pardubického „kápa“ příbuzenství. Asistenta mu dělá i nadaný Slovák.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

HC Škoda Plzeň

Kapitán: Josef Dáňa (Ú, 2003)
Asistenti: Aleš Mazanec (Ú, 2005), Petr Kubíček (O, 2003)

Havlíčkobrodská stopa díky Dáňovi „doputovala“ i do vzdálenějšího klubu než Jihlavy. Před odchodem do ligového Motoru měl áčko Adam Eremiáš, pak ho ale převzal loňský dorostenec Mazanec a k němu se přidal novic Kubíček. Pro změnu odchovanec Šumperka.

Foto: Karel Švec, Český hokej

PSG Berani Zlín

Kapitán: Patrik Nábělek (O, 2003)
Asistenti: Lukáš Heš (Ú, 2005), Lukáš Chludil (Ú, 2003)

Chludil pendluje i do prvního týmu, takže Nábělek se musí leckdy „spokojit“ s jedním asistentem. Stejně jako plzeňský Mazanec, i Heš má důvěru navzdory mladému věku.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

HC Olomouc

Kapitán: Jan Kučera (Ú, 2003)
Asistenti: Michal Tomeček (Ú, 2004), Matyáš Fasner (Ú, 2003)

A další šumperská stopa! Kučera je po Krejsovi a Vopatovi dalším kapitánem, který měl loni průměr aspoň bod na zápas. Tomeček dostal áčko navzdory tomu, že do Olomouce přišel teprve letos ze Zlína.

HC Kometa Brno

Kapitán: Jaroslav Řehák (O, 2003)
Asistenti: Patrik Fajmon (O, 2003), Ivo Sedláček (O, 2003) + Denis Bárta (Ú, 2004)

Od defenzivního specialisty Řeháka naopak body nikdo neočekává. To jeho asistenti sahají po kabině áčka i reprezentaci, novic z Havířova Bárta měl písmeno na několik zápasů.

Foto: Markéta Křížová

Mountfield HK

Kapitán: Matěj Havlíček (O, 2003)
Asistenti: Matěj Beneš (Ú, 2003), Michal Beneš (Ú, 2003)

Sportovní fanoušci znají Havlíčkovu starší sestru Barboru, která už si v běžeckém lyžování zazávodila i na olympiádě. A že by asistenty byla dvojčata? To se nevidí často!

Foto: Martin Voltr

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz