Kanada? Jsou to lidé jako my, dáme do toho všechno! slibuje kapitán Gut

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Stojí před těžkým úkolem, situaci navíc nemají ve svých rukách. Pokud čeští junioři chtějí na Hlinka Gretzky Cupu postoupit do play off, potřebují v posledním duelu skupiny porazit Kanadu. Roli navíc sehraje odpolední duel Finů se Švýcary. Jestli ho ovládnou Seveřané, svěřenci trenérů Berana, Plodka a Skuhrovce zůstanou v Břeclavi mimo medailové stupně.

Češi nezvládli úterní bitvu s Finy, na kontě mají dva body za skalp Švýcarů po nájezdech a zatím jsou mimo pozice pro postup. „Prohráli jsme, mrzí nás to. Ale dnes je další zápas a my do něj půjdeme pozitivně. Od nuly. Kanadu budeme chtít porazit," říká bojovně kapitán Michal Gut

Utkání s týmem Suomi si osmnáctka představovala úplně jinak. Naději na úspěch ztratila ve druhé třetině. „Finům to tam docela napadalo. My se dostali ze hry a už jsme se nedokázali do zápasu vrátit. Co se dá dělat," mrzí útočníka chomutovských Pirátů, který po turnaji odletí za angažmá do zámoří.

Finové na úvod turnaje padli s javorovými listy 0:6, na český výběr se však nachystali výborně. „Víc bruslili. Nemyslím si, že by nás v určitých situacích nějak extra přehráli. Ale dali góly, kdežto my ne. Neměli jsme ani takové štěstí, že by tam vyšlo nějaká nahození nebo odraz do prázdné branky jako soupeři," vrací se ještě k úternímu utkání Gut.

Reprezentanti se po direktu z prostředního dějství (0:4) nedokázali zvednout. „Chtěli jsme. Není tam nikdo, kdo by nechtěl otočit zápas a přestal hrát," upozorňuje jeden z klíčových útočníků týmu. „Možná jsme chtěli až moc, pak jsme dostali čtvrtý a pátý gól." O výsledku bylo rozhodnuto. Češi předvedli špatný výkon, nicméně stále ještě živí šanci na postup do play off.

Nutně potřebují zlepšit výkon a týmový přístup, tohle by na Kanadu nestačilo ani náhodou. Naděje osmnáctky může ovlivnit už odpolední klání mezi Švýcary a Finy. „Dáme do toho všechno. Když vyhrajeme, budeme doufat. Musíme se na zápas soustředit, každopádně ho chceme vyhrát. Nebudeme koukat na to, jak skončí utkání Finů se Švýcary. Uděláme maximum a uvidíme, jak to dopadne," slibuje český kapitán.

Javorové listy budou těžkým oříškem. Obhájci titulu přivezli do Břeclavi tým napěchovaný talenty, hráči jako Byfield, Perfetti, Rochette, Hunt mají jasně našlápnuto do NHL. „Ale hrají hokej stejně jako my. Jsou to hokejisté a lidé jako my. Nevím, proč bychom je nemohli jako první tým na tomhle turnaji porazit. Když do toho dáme sto procent a možná ještě víc, můžeme uspět," říká Gut.

Javorové listy v Břeclavi hravě skolily Finy i Švýcary, mají skóre 14:0. Ale jak řekl Jan Myšák, zápasy proti Kanadě byly a jsou pro české hokejisty vždycky svátkem. Češi potřebují favorita zaskočit. „I kdyby tam byl jakýkoli jiný tým, my musíme vyhrát! Nebudeme koukat na to, jestli je to Kanada, Švýcarsko nebo Amerika. Budeme se prostě snažit, co to jde," uzavírá kapitán.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz