Juniorská kauza končí! Havířov, Přerov a Vsetín se dohodly se svazem

Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

Více než rok trvající spor Českého hokeje s trojicí moravskoslezských klubů týkající se juniorských soutěží je u konce. Svaz se dohodl s Havířovem, Přerovem a Vsetínem na smírném řešení.

Celý spor se táhl od února 2019, kdy svaz rozhodl o tom, že od následující sezony bude hrát nejvyšší soutěž sedmnáct klubů se statusem Akademie Českého hokeje plus Olomouc (díky extraligovému A-týmu) a akademie rakouského Salcburku.

Administrativně vyřazené kluby Havířova, Přerova a Vsetína neuspěly se stížnostmi u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže ani arbitrážní komise hokejového svazu. Až 4. září, tedy v předvečer začátku DHL Juniorské ligy akademií, nařídil Městský soud v Praze její odklad.

Český hokej se proti verdiktu odvolal a současně připravil klubům náhradní program v podobě turnaje O Pohár DHL, který v lednu vystřídal DHL Superpohár. Za údajné obcházení soudního rozhodnutí dostal od soudního exekutora několik pokut v souhrnné výši kolem 5 milionů korun.

Letos v únoru však pražský vrchní soud rozhodl o tom, že svaz náhradní turnaje pořádat může. Havířov nakonec vybojoval postup do nejvyšší soutěže, neboť v nedohrané REDSTONE Extralize juniorů (druhé nejvyšší soutěži) získal v základní části nejvíce bodů z týmů, které zůstaly ve hře v okamžiku ukončení sezony vinou koronaviru.

Tisková zpráva Českého hokeje

Hokejové kluby AZ HEIMSTADEN HAVÍŘOV, HC ZUBR PŘEROV a VHK ROBE VSETÍN se dohodly s Českým svazem ledního hokeje (ČSLH) na zastavení všech soudních a právních sporů, které se týkaly nezařazení těchto týmů do Juniorské ligy akademií. Zástupci všech subjektů tak dne 8. 6. 2020 podepsali dohodu o smírném vyřešení sporu a veškeré právní spory jsou tímto okamžikem považovány za ukončené.

Všechny strany se shodly, že v době koronavirové krize, která tvrdě dopadla a dále dopadá na celé sportovní odvětví včetně ledního hokeje, je nutné uzavřít právní spory a soustředit se na zvládnutí situace a další rozvoj hokeje a hokejových talentů u nás.

„Kvůli koronavirové krizi nás čeká mimořádně náročné období a musíme soustředit všechny síly na to, abychom jej zvládli. Musíme zabezpečit chod klubů, stadionů, připravit se na tréninky i zápasy, rozjet jednotlivé soutěže ve všech věkových kategoriích, jednat se sponzory a partnery. Prioritou je obnovit sportovní činnost, a proto smírně ukončujeme i tento právní spor,“ uvedli shodně prezident AZ HEIMSTADEN HAVÍŘOV Jaroslav Mrowiec, předseda představenstva HC ZUBR PŘEROV Přemysl Dvorský, člen správní rady VHK ROBE VSETÍN Daniel Tobola a prezident ČSLH Tomáš Král.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz