Geidl po skalpu Vítkovic: Super! Teď chceme na mistrovství, ať se na nás dívají

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Měli rozhodně medailové ambice, ale s těmi se museli rozloučit hned v prvním kole. Mladší dorostence Vítkovic totiž z nižší skupiny překvapil úhlavní rival z Třince! Oceláři vyhráli rozhodující zápas jednoznačně 4:0. „Teď si chceme jít za tím naším vysněným cílem, a to je mistrovství republiky,“ říká tahoun Nico Geidl.

Reprezentant Geidl strávil skoro celý ročník ve starším dorostu, kde už patřil mezi nejvýraznější hráče. Před play off se ale vrátil do mladšího, a s ním zvládl první krok bravurně. Oceláři všem ukázali, že jedním postupem se nemusí zastavit...

Tak co na postup říkáte?
Je to super! Sice jsme šli ze sedmého místa, ale věděli jsme, že na ně máme a můžeme se jim vyrovnat, nebo je i přehrát. Nakonec se to povedlo, takže jsme strašně spokojení.

Vítkovice přitom měly skvělou sezonu.
Určitě měly skvělou sezonu, ale my jsme je na začátku přípravy na President Cupu i v průběhu sezony dokázali porazit. Proto jsme si na ně věřili.

Oni vás moc nechtěli, měli obavy, že?
Taky jsme to slyšeli. Určitě to bylo z toho, jak jsme je porazili. Měli respekt.

Jak byste se za celou sérií ohlédl?
První dva zápasy byly vyrovnané. V prvním jsme měli štěstí ve třetí třetině my, ve druhém naopak Vítkovice, které daly náhodný gól. Ve třetím už jsme myslím byli lepší a zasloužili jsme si to.

Rozhodující souboj jste zvládli opravdu famózně. Nebyli jste z toho až překvapení?
Čekali jsme samozřejmě větší odpor, ale dali jsme první gól, což je asi trochu zlomilo. A pak jsme to perfektně zvládli v defenzivě.

Bylo to pak už o sebevědomí? Proto se Vítkovice nedokázaly dotáhnout?
Myslím, že jo. Ten první gól rozhodl. Oni pak už začali dělat chyby, byli nervózní, a to nám hrálo do karet. Nakonec jsme jim přidali ještě další tři góly.

Rozhodli jste i díky krásně tečovaným střelám od modré čáry, které se až tak často nevidí. Nacvičujete je hodně?
Samozřejmě to na tréninku děláme. Trenéři nám říkají, ať pořád chodíme před branku, že tam padá nejvíc gólů. Musíte mít i trochu štěstí, aby vám to tam spadlo, a my jsme to štěstí měli a šli si za ním.

Jak velká je mezi vámi vůbec rivalita?
Máme tam i kamarády, ale během zápasu jde kamarádství samozřejmě stranou. Rivalita je velká a jsme rádi, že jsme porazili zrovna je.

Slíbili vám trenéři něco za postup?
Nějaké odměny máme slíbené (směje se). Teď se ale hlavně musíme soustředit na další kolo a jít si za tím naším vysněným cílem, a to je mistrovství republiky.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

V semifinále vás čeká Hradec. Věříte si na něj?
Je to velice silný soupeř, nadstavbu vyhráli celkem s přehledem. Teď měli Šumperk a taky ho docela v pohodě přešli. Já si ale myslím, že můžeme hrát s každým a můžeme je porazit stejně jako Vítkovice.

Vaší formaci se hodně dařilo v prvním zápase. Potom si vás ale Vítkovice víc hlídaly, viďte?
Kluci říkali, že na nás byla speciálně složená lajna. Ale nakonec jsme se s tím vypořádali, ve třetím zápase jsme zase dali dva góly. Samozřejmě to bylo složitější než předtím, ale prosadili se i jiní. A o tom to je. Je jedno, kdo góly dá, hlavně aby se vyhrálo.

Jaký je pro vás osobně rozdíl hrát zase za mladší dorost, když jste skoro celou sezonu strávil ve starším?
Rozdíl to určitě je. Víc se tady lítá. Hlavně v prvním zápase před play off jsem měl trochu problém se do toho dostat, když jsme hráli proti Vsetínu. Ale pak to play off člověka úplně nakopne a je jedno, jaká je to kategorie. Lítá se nahoru dolů, a na to si člověk zvykne.

Takže ve starším dorostu už se víc projevují zkušenosti? Je to klidnější?
(přitakává) Je to takový zkušenější hokej. Nenapadá se tam tam agresivně, je to spíš o postavení. Tady se víc lítá. Ale já s tím nemám problém.

K postupu jste přispěl osmi body. S tím musíte být spokojený, ne?
Jo, jsem samozřejmě rád, že mi tam nějaké ty góly spadly. A jsem strašně rád, že to pomohlo týmu. A hlavně že jsme vyhráli, z toho mám úplně největší radost.

Věříte, že z toho vašeho nízkého nasazení můžete překvapit třeba úplně všechny?
Všechno se může stát. Myslím, že máme silné mužstvo. A když si vzpomeneme loni na Kometu, taky šla ze spodní skupiny a dostala se na republiku. Proč bychom je nemohli napodobit?

Navíc byste si zahráli právě ve Vítkovicích.
Trenér nám říkal, že když je vyřadíme, tak budou i proto naštvaní. Oni sem samozřejmě chtěli jít a teď se možná budou dívat na nás, na svého největšího rivala. Určitě chceme přejít Hradec a dostat se na mistrovství.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz