Drsná mise pro příští osmnáctku. Ve skupině má USA, Rusy i Finy

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

2. května 2019, 16:29

Martin Voltr

Tak trochu po vzoru reprezentační dvacítky se může i budoucí osmnáctka těšit na hodně těžký úkol ve skupině mistrovství světa. Narazí rovnou na tři týmy ze světové špičky!

O všechno se postarali Bělorusové, kteří se v konečném pořadí letošního šampionátu ve Švédsku vklínili mezi silnější hokejové země. Právem – vždyť ve skupině porazili Čechy i Finy a jejich aktuální ročníky se můžou srovnávat s elitou.

Česká reprezentace obsadila šesté místo a příští rok ji čeká pořádně náročná skupina.

Narazí totiž na Rusko, které skončilo na letošním MS druhé, třetí Američany, sedmé Finy a také Němce, jež vyhráli turnaj divize IA. Povedlo se jim to stejně jako dvacítce, kterou Češi na přelomu roku rovněž potkají ve skupině domácího šampionátu.

Druhou skupinu budou tvořit Švédsko, Kanada, Bělorusko, Lotyšsko a Švýcarsko.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Pro český ročník 2002 nepůjde o neřešitelnou misi, letos má se svými soupeři dobrou bilanci: Rusy i Američany porazil dvakrát ze čtyř zápasů, Finy dvakrát z pěti. Teď ale musí nastavenou laťku udržet – právě v kategorii U18 začínají nejlepší týmy Čechům pravidelně utíkat.

Příští mistrovství světa se uskuteční ve druhé polovině dubna 2020, místo konání ještě není oficiálně známé. Turnaj by ale nejspíš měly hostit Spojené státy.

Z letošního týmu Aloise Hadamczika na něj budou moci vyrazit dva hráči: brankář Jan Bednář a útočník Jan Myšák.

Složení skupin na MS 18 2020

Skupina A

Švédsko (1.)
Kanada (4.)
Bělorusko (5.)
Lotyšsko (8.)
Švýcarsko (9.)

Skupina B

Rusko (2.)
USA (3.)
Česko (6.)
Finsko (7.)
Německo (postup)

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz