Draft se uskuteční až po sezoně NHL. Na první volbu má šanci 15 týmů

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

27. května 2020, 20:15

Matěj Hodoval

S oficiálním ukončením základní části a představením formátu vyřazovací části odkryla National Hockey League rovněž podrobnosti ohledně letošního draftu. Kdy se uskuteční a které kluby mohou doufat v první volbu?

Do draftové loterie bude zahrnuto celkem patnáct celků – sedm týmů, které se nekvalifikovaly do vyřazovací části, a dalších osm mužstev, která vypadnou v kvalifikačním kole o play off hraném na tři vítězné zápasy.

Loterie proběhne ve dvou fázích. Pakliže bude na prvních třech pozicích vylosováno jedno ze sedmi nepostupujících mužstev, nebude třeba postupovat na druhou fázi a zbytek nepostupujících bude rozdělen podle bodů ze základní části na pozice od čtvrté do sedmé.

Pozice od osmé do patnácté pak budou fungovat na stejném principu – z týmů, které vypadnou, bude mít nejlepší umístění mužstvo, které z nich mělo nejhorší procentuální zisk bodů.

Pokud však bude vylosován jeden z osmi klubů, které vypadnou v kvalifikačním kole, přejde se na druhou fázi. V té bude mít tým, jenž vypadl v kvalifikačním kole, 12,5% šanci na vylosování. V tuto chvíli se pochopitelně neví, kdo vypadne z kvalifikačního kola, NHL tak zatím místa označila písmeny A až H.

Procentuální šance účastníků loterie 

Detroit Red Wings – 18,5 % šance na první volbu v draftu
Ottawa Senators – 13,5 %
Ottawa Senators (volba od San Jose) – 11,5 %
Los Angeles Kings – 9,5 %
Anaheim Ducks – 8,5 %
New Jersey Devils – 7,5 %
Buffalo Sabres – 6,5 %
Tým A – 6 %
Tým B – 5 %
Tým C – 3,5 %
Tým D – 3 %
Tým E – 2,5 %
Tým F – 2 %
Tým G – 1,5 %
Tým H – 1 % 

Loterie se nezúčastní čtyři elitní celky z každé konference. Jmenovitě se jedná o Boston, Colorado, Dallas, Philadelphii, St. Louis, Tampu Bay, Vegas a Washington.

Draft do nejlepší hokejové ligy světa se uskuteční až po skončení jejího aktuálního ročníku. O pozicích jednotlivých týmů však budeme vědět 26. června, kdy se bude konat draftová loterie, která třeba napoví, kam by mohla zamířit očekávaná jednička – Alexis Lafrenière.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz