Dobojováno! President Cup poprvé vyhrály Vítkovice

Foto: Facebook President Cup HC Oceláři Třinec

Dorostenecký turnaj President Cup v Třinci ovládli poprvé v jeho šestileté historii hokejisté Vítkovic. Ve finále oplatili porážku pořádajícímu týmu a po vítězství 4:2 berou zlaté medaile.

Ridera v základní skupině třídenního turnaje nejprve porazila Trenčín 4:3 a Karlovy Vary 6:2. V utkání o nejlepší nasazení do semifinále prohrála s Třincem 3:4 po samostatných nájezdech, následující bitvu s Trenčínem i tak zvládla suverénně – 7:0.

Repete ocelářského derby pro sebe Vítkovice rozhodly už skvělým nástupem. Během pouhých 18 sekund ve třetí minutě skórovali Matěj Přibyl s Matyášem Melovským, pak přidal třetí branku Filip Řepa. Ryché snížení Davida Wawrzkiewicze Ocelářům příliš nepomohlo.

Od 26. minuty a trefy Krzysieka Maciase totiž svěřenci trenéra Jana Vavrečky hlídali bezpečné vedení téměř do konce, kdy Filip Tomiczek pouze snížil na konečných 4:2.

Ostravané tak poprvé v historii President Cupu vybojovali zlatý pohár. Domácí Třinec ve finále neuspěl ani na třetí pokus, předtím vždy narazil na CSKA Moskva.

Zklamáním skončil turnaj pro Karlovy Vary, které neuspěly v jediném utkání a domů si vezou i nelichotivé skóre 14:32. V souboji o bronz s Trenčínem sice zásluhou čistého hattricku Adama Csabiho otočily skóre z 0:3 na 4:3, ale zápas došel za stavu 6:6 do prodloužení, které tři sekundy před koncem rozhodl Michal Hruška z Dukly.

Zápas o bronz:
HK Dukla Trenčín – HC Energie Karlovy Vary 7:6 po prodloužení (2:0, 1:4, 3:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Honzek (Marčinčin), 9. Honzek (Ondrašík), 28. Kopún (Honzek, Kopecký), 41. Ollé (Ondrašík, Párička), 47. Petrík (Podoláček, Tokoš), 48. Honzek (Kopecký), 65. Hruška (Križan) – 33. Csabi, 36. Csabi (TS), 38. Csabi, 40. Palaj (Varvařovský, Bubeliny), 44. Adámek (Csabi), 54. Zeman (Csabi).

Michal Blanár (trenér Trenčína): „Byl to zápas nahoru, dolů. Pro diváka i kluky to bylo utkání, ve kterém padlo hodně branek. Nakonec jsme byli šťastnější, dali jsme branku v prodloužení a vyhráli jsme.“
Tomáš Andrys (trenér Karlových Varů): „Do zápasu jsme nastoupili téměř bez energie, ta první třetina byla velmi planá. Nicméně něco jsme si řekli v kabině a kluci začali konečně trochu napadat, bruslit a dohrávat souboje. Začali jsme být více na puku a ono se to odrazilo také ve hře. Adamovi Csabimu se podařilo během deseti minut dát tři fíky a tím nás dostal zpátky do hry. Od té doby si myslím, že jsme byli lepším týmem. Nástup do třetí třetiny se nám trošku nepovedl, tam nás to zbrzdilo. V prodloužení se nám bohužel tři sekundy před koncem nepovedl pohlídat předbrankový prostor, kde jsme měli problémy celý turnaj, a dopadlo to, tak jak to dopadlo.“
(zdroj ohlasů: presidentcuphco.cz)

Finále:
HC Oceláři Třinec – HC VÍTKOVICE RIDERA 2:4 (1:3, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Wawrzkiewicz (Kozlík), 57. Tomiczek – 3. Přibyl, 3. Melovský (Přibyl), 15. Řepa (Melovský), 26. Macias (Skřipčák).

Marek Malík (trenér Třince): „Samozřejmě jsme zklamaní z výsledku. Chtěli jsme vyhrát a zakončit ten turnaj tak, jak jsme si přáli. První třetina nám hodně utekla. Vítkovice se dostaly na koně a dva rychlé góly nás trochu sundaly. Vítkovice hrály výborný hokej, je to vynikající mužstvo. Když takovému týmu dáte prostor, tak to budete mít hodně těžké. Bohužel my jsme si vybrali tu špatnou třetinu ve finále, což nás mrzí. Zbytek zápasu byl trochu vyrovnanější. Netahali jsme za další konec. Za naše kluky krásný turnaj a odmakaný zápas. Kluci měli perfektně odehráno. Musíme hrát celých šedesát minut.“
Jan Vavrečka (trenér Vítkovic): „Dnešní zápas byl koncentrovaný, řekli jsme si před ním, že to bude především emoční boj a že ty emoce musíme nechat spát. Jsem rád, že to mužstvo vyslyšelo a byli jsme disciplinovaní. Zápas byl velice kvalitní a myslím si, že jsme ho měli pod kontrolou. Rozhodly emoce, kdy jsme se nenechali vyhecovat žádným faulem.“
(zdroj ohlasů: presidentcuphco.cz)

Foto: Facebook President Cup HC Oceláři Třinec

Foto: Facebook President Cup HC Oceláři Třinec

Foto: Facebook President Cup HC Oceláři Třinec

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz