Díky, trenére rozbíhá šestý ročník. Vinš vzal svůj tým do Salcburku

Foto: Facebook Davida Vinše

Nedlouho po startu nového roku začal i další ročník sportovně-společenské akce Díky, trenére. Každý teď může nominovat svého oblíbeného trenéra, který by podle něj mohl navázat na loňský triumf Davida Vinše. Kouč malých hokejistů Vimperka už „utratil“ svou výhru – a nikoli sám.

O vítězství Davida Vinše v pátém ročníku Díky, trenére jsme psali v tomto článku, krátce před finálovým dnem jsme s ním přinesli i velký rozhovor. „Pro mě je borec každý trenér mládeže, který odtáhne dítě od počítačů, tabletů a podobně na každou hodinu denně,“ řekl.

Za své prvenství tehdy získal příspěvek na pobyt ve vysněném tréninkovém středisku v hodnotě 40 tisíc korun a dalších 10 tisíc korun pro svůj klub. Ovšem prospěch z peněz si nenechal jen pro sebe.

Část financí věnoval nemocnému Tomáškovi z Vimperka. „Tomášek přišel s maminkou na náš trénink, předali jsme jim část peněz a sbírku, které mu pomůžou na léčbu. S tím jsme i do soutěže šli, že část poskytneme jemu. Samozřejmě to není konec, pomáhat mu budeme dál,“ slíbil v únorovém rozhovoru pro web Díky, trenére.

Většinu zbylých prostředků pak Vinš použil na jednodenní výpravu svého týmu mladších žáků do akademie Red Bull v Salcburku, která disponuje pravděpodobně nejlepším zázemím v Evropě, ale podle některých možná i na celém světě.

„Jasně, mohl jsem sám odjet někam do Skandinávie, ale nebýt mých svěřenců a jejich rodičů, ničeho bych v Díky, trenére nedosáhl. Takže jsme to pojali týmově, jak už bývá u nás zvykem,“ uvedl.

Talentovaní hokejisté a hokejistky z Vimperka měli k dispozici celou akademii, k tomu sehráli i dvě utkání. A obě s vítězným koncem. „Byl to za mě výjimečný den. Moc díky všem, kteří za celou akcí stojí, a díky, že jsme mohli Salcburk navštívit,“ napsal Vinš na své facebookové stránce.

Symbolicky právě v nedávných dnech odstartovalo hledání Trenéra mládeže 2020, tedy šestého vítěze sportovně-společenské akce Díky, trenére. Na webových stránkách projektu může každý z řad sportovců, rodičů, přátel či veřejnosti nominovat svého oblíbeného trenéra či trenérku z jakéhokoli sportovního odvětví, aby ocenil jeho či její obětavou práci pro mládež.

Nominujte oblíbeného trenéra či trenérku »

Čas na přihlášení a vyplnění dotazníku je do konce dubna. Tým Díky, trenére následně vybere 32 čtvrtfinálových trenérů a jejich nominující bude kontaktovat s doplňujícími dotazy. Po konzultaci s jednotlivými sportovními svazy a odborném výběru bude vybrána semifinálová šestnáctka nejlepších, které štáb navštíví v průběhu června až srpna v jejich klubech po celé České republice.

Do finále s názvem Den trenérů mládeže pak po pečlivém výběru odborné poroty postoupí osm trenérů a trenérek, vyvrcholení celé akce proběhne začátkem listopadu.

„Díky, trenére upozorňuje na záslužnou činnost tisícovek trenérů, která není společensky oceněna tak, jak by si zasloužila. Mnozí se věnují dětem z lásky k nim a svému sportu bez odpovídající odměny. Se vší skromností se pokoušíme aspoň částečně to napravit,“ zmiňuje iniciátor a hlavní organizátor Petr Rydl.

Finanční ceny od 20 do 50 tisíc korun i tentokrát obdrží nejlepší čtyřka trenérů, oceněni budou i všichni ostatní, kteří se dostali do semifinálové šestnáctky.

Dosavadní ročníky ovládli Michal Eisenkolb (florbal), Michal Bíza (fotbal), Zdeněk Grygar (opět fotbal), Lukáš Novák (capoeira) a právě David Vinš.

Foto: Díky, trenére

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz