Deváťáci Třince dovezli bronz z USA. Jsem na kluky pyšný, říká trenér

Foto: hcocelari.cz

Třinečtí deváťáci si letní přípravu zpestřili netradičním zážitkem. V minulém týdnu se totiž vydali na turnaj do USA, kde v Grand Rapids narazili na konkurenci složenou ze zámořských celků. Ve státě Michigan nakonec obsadili třetí místo.

Pouť do Spojených států začala pro Oceláře 23. srpna a cestou z vídeňského letiště do Chicaga je čekalo mezipřistání v italském Miláně.

Přesun se ovšem neobešel bez komplikací. „Zrušili nám let do Chicaga, po devíti hodinách na letišti jsme se dostali na hotel a kluci si konečně mohli odpočinout. Hned ráno se vstávalo a jelo se opět na letiště v Miláně, kde už druhý pokus vyšel,“ popsal v rozhovoru pro klubový web hlavní trenér deváťáků David Všetečka.

Mladí Oceláři měli podle původního plánu po příjezdu na programu trénink a přátelské utkání, kvůli jednodennímu zpoždění ale museli tuto část oželet. Cesta z Chicaga do Grand Rapids navíc trvala přibližně tři a půl hodiny a tým tak dorazil pozdě v noci.

„Do postele se kluci dostali v jednu hodinu ráno místního času. Hned v devět ráno nás čekal krátký trénink, aby si kluci osahali led a seznámili se s menšími rozměry hřiště. Pak už se šlo naostro do turnaje,“ shrnul Všetečka.

Foto: hcocelari.cz

Komplikace ale nebyly na výkonu třineckého týmu znát. Hned v prvním zápase porazili Oceláři mládežnický tým Nashville Predators 6:2, načež následovala remíza s Chicago Fury. „V zápase jsme prohrávali 0:2, ale nesmírnou bojovností a českým srdíčkem jsme v power play vyrovnali a získali bod,“ hodnotil trenér.

V dalších dvou utkáních proti Fox Motors a Illinois zapsali Třinečtí vítězství 2:0, čímž si zajistili postup do semifinále. „Kluci šli opět až za hranice svých možností a bojovností a disciplínou jsme proti Fox Motors vyhráli. Ve čtvrtém zápase jsme hráli s Illinois, a pokud bychom uspěli, měli jsme už jistý postup do semifinále. Kluci sami věděli, oč hrají a jak blízko jsou neskutečnému úspěchu. Dali do toho vše a vítězstvím jsme si zajistili postup mezi nejlepší čtyři mužstva turnaje už s předstihem,“ vysvětlil Všetečka.

„V pátém zápase proti Wisconsinu už bylo od začátku vidět, že kluci cítí únavu a nemělo to ani potřebnou snahu. Soupeř byl ve všech směrech lepší a zaslouženě vyhrál. Po zápase jsme klukům poděkovali za famózní základní skupinu a řekli jsme si, že pro finále uděláme vše,“ pokračoval Všetečka.

Foto: hcocelari.cz

Pro postup do finále udělali třinečtí deváťáci vše, co bylo v jejich silách, na Seacost Performance Academy ale po bojovném výkonu nestačili. „Prohráli jsme 1:2 na nájezdy. V závěru jsme nastřelili břevno, ale bohužel. Samostatné nájezdy jsme prohráli 0:1 a sen o finále se rozplynul. Kluci byli po zápase velmi smutní a měli hlavy dole,“ líčil hlavní trenér.

„Po chvíli si ale uvědomili, že kdyby nám někdo před turnajem řekl, že budeme hrát o finále, tak bychom asi nevěřili. Třetí místo je obrovský úspěch pro třineckou mládež i celou organizaci. Na kluky jsem nesmírně pyšný a hrdý. Tohle je pro trenéra nejvíc, když se vytvoří taková parta úžasných kluků. Opravdu si všichni sáhli na dno svých sil. Všechny zápasy byly velmi těžké a takové zápasy posouvají kluky dopředu,“ ohlédl se za turnajem Všetečka.

Teď už vyhlíží začátek nové sezony. „Bude důležité se rychle vrátit do evropského režimu a toto tempo přenést do mistrovských zápasů. Máme jasný cíl, a to udělat pro 9. třídy v Třinci extraligu. Věřím, že toto klukům nalije sebevědomí a ještě větší chuť do tréninku. Protože za mě talent nestačí, ale musí tam být vůle, dřina, odříkání. Jenom tvrdá práce je dostane vrchol,“ uzavřel.

Foto: hcocelari.cz

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz