Boleslav sahá po medaili. Máme srandu a parádní partu, libuje si Vochvest

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Patří mezi nejvýraznější a nejzkušenější obránce na mistrovství starších žáků. Vojtěch Vochvest totiž odehrál celou letošní sezonu v dorostu a teď by s osmou třídou Mladé Boleslavi rád získal medaili.

Bruslaři bojovali o prvenství v Královéhradecké skupině až do posledního víkendu. Dotíral na ně rival z Liberce, ale nakonec už si postup nenechali utéct. A teď se jim ve Vítkovicích daří, mají totiž na dosah cenný kov.

Hrozně moc jim pomohlo úvodní vítězství 2:1 nad Spartou. „Byli jsme rádi, že jsme turnaj nakopli výhrou. A ještě nad Spartou. Byl to těžký zápas a bojovali jsme až do konce, dokázali jsme to ukočírovat,“ říká Vojtěch Vochvest. Nicméně od Litvínova pak dostali Boleslavští šest gólů. „Myslím, že to byl vyrovnaný zápas. Udělali jsme ale pár chyb a i když jsme se pak snažili, tak už nám nepřálo štěstí a nedokázali jsme to dotáhnout,“ míní vytáhlý obránce.

Blízko ke druhému úspěchu měli Středočeši proti Vítkovicím. Nakonec ale prohráli v prodloužení, kdy je rozhodčí poslal do tří. A to nesli hodně nelibě. „Na konci nás trochu šmiknul, ale měli jsme dost šancí na to, abychom rozhodli už předtím. Museli jsme to hodit za hlavu a jít do dalšího zápasu,“ nehledá Vochvest výmluvy.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Že to jeho tým zvládl, o tom svědčil následný triumf 6:1 nad Plzní. Ten staví Boleslav do hodně výhodné pozice: Pokud na závěr turnaje získá alespoň bod ze zápasu s Kometou, poveze si domů bronzové medaile!

„Je to velká motivace. Odpočinem si, bude sranda a nastoupíme s čistými hlavami. Jdeme si pro výhru,“ hlásí Vochvest odhodlaně. Je na něm vidět, že mládežnické mistrovství si užívá. „Máme parádní partu. I ta sranda nám dodává energii,“ říká při zmínce těžkého programu. Vždyť účastníci absolvují pět zápasů v pěti dnech.

Právě k osmákům se teď upínají zraky celého boleslavského klubu, když jsou poslední kategorií, kterou má ještě ve hře. „Určitě je to důležité pro celou Boleslav. Fanoušci nám fandí a je to pro nás strašná podpora. Musíme uspět, ať ukážeme, co v nás je. Pak o nás budou ostatní vědět,“ ví zkušený obránce.

Proč zkušený? Ačkoli na podzim bylo Vojtěchu Vochvestovi teprve třináct let, má za sebou už první kompletní sezonu v dorostu. Něco podobného se povedlo jenom pár vrstevníkům v celé republice!

„Je to paráda, dostával jsem strašně moc prostoru. Ani jsem to nečekal. Jsem rád, že mě tam nechali takhle hrát. Máme dobrou partu, vzali mě. Je to náročnější, ale dost věcí jsem se tam naučil,“ vypráví s nadšením, i když adaptaci opravdu neměl snadnou. „Rychlost, hbitost... Všechno je jiné.“

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Ve 28 zápasech si připsal jeden gól a čtyři nahrávky. To pro něj rozhodně není směrodatné, i když by přece jenom byl za nějakou tu branku navíc rád. Skóroval totiž hned v prvním kole a na další trefu zatím čeká. „Střelec určitě nejsem, jsem spíš takový obranný typ,“ usmívá se. „Snažím se podporovat i útok, ale jsem rád, když to trefí někdo jiný,“ říká ke svým úkolům.

Se svým prvním ročníkem v dorostu může být každopádně spokojený. „Nevím, jak přesně to brali trenéři, ale nějaká chvála tam byla. Samozřejmě mi vytkli nějaké chyby, ale myslím, že to byla dobrá sezona.“ Na vavřínech ale usnout nemůže. „Chtěl bych zlepšovat všechno. Úplně všechno,“ říká Vochvest upřímně.

Díky náročnějším tréninkům si alespoň zvykl na těžký program mládežnického mistrovství, kde už ze sebe musí mladí Bruslaři vymáčkout poslední zbytky sil. „Asi mám trošku výhodu, ale nemyslím si, že by kluci byli nějak pozadu,“ přemýšlí tahoun boleslavských osmáků.

„Asi bych měl být jeden z lídrů, ale my jsme prostě všichni na stejné úrovni. Nikdo není nahoře a nikdo dole,“ pochvaluje si. Je to vidět i na týmových statistikách. „Přesně tak. Všechny tři lajny jsou vynikající, a to je paráda,“ dodává Vojtěch Vochvest.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz