Bez nasazení a bez výhry. Osmnáctka vedla 3:1, přesto se Slováky padla

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

České reprezentaci do osmnácti let se na turnaji ve švýcarském Zuchwilu nedaří. Po Německu a Finsku nedokázali svěřenci trenéra Berana porazit ani Slovensko. Po první třetině přitom Češi vedli o dvě branky, v závěrečných nájezdech ale nakonec získal bod navíc soupeř.

Dvě nepovedená vystoupení v Zuchwilu jako by čeští hokejisté v první třetině duelu se Slovenskem hodili za hlavu. Skóre sice otevřel Samuel Rehák, ale pak už stříleli Češi, kteří paralyzovali soupeře třemi zásahy v rozmezí sedmi minut.

„Do utkání jsme vstoupili odhodlaně a bojovali jsme,“ kvituje úvod utkání asistent trenéra Radim Skuhrovec. Národní tým díky brankám Tadeáše Talafy, Jakuba Konečného a Nica Geidla odehrál ve Švýcarsku výsledkově nejlepší třetinu, po níž vedl 3:1.

Ve druhé části však přišel herní útlum. „Dostali jsme se do vedení a mysleli si, že se soupeř sám porazí,“ lamentuje Skuhrovec. Aby toho nebylo málo, Slováci české herní krize využili a dvěma brankami srovnali stav. „Je to národní tým. Hráči by měli nabídnout nějaké nasazení, to se ve druhé a třetí třetině nestalo,“ nechápe pravá ruka hlavního kouče Karla Berana.

Češi mohli strhnout vedení zpět na svou stranu v přesilových hrách. Ty jsou však v Zuchwilu přímo zakleté. To ostatně mrzí i Radima Skuhrovce: „Utkání se v dnešní době rozhodují v přesilových hrách. My je nesehráváme dobře, naopak soupeř obvykle trestá.“

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Trenérský štáb může alespoň těšit slušný výkon obranné linie. I díky ní dospěl zápas až do prodloužení. „Myslím, že v obranné fázi se nám hra zlepšila. V minulých zápasech nás soupeři kolikrát i rozebrali. Proti Slovensku jsme měli lepší i otáčení hry,“ nachází český trenér pozitiva.

„V prodloužení byly šance na obou stranách, v nájezdech pak uspěl soupeř,“ vrací se Skuhrovec k závěru utkání, který vyzněl lépe pro Slovensko. V nájezdech sice za českou stranu uspěli Jakub Konečný a Josef Koláček, Matej Kašlík a především dvougólový Roman Faith ale v rozstřelu přihráli bod navíc na stranu východních sousedů.

Před národním týmem tak v Zuchwilu zůstává závěrečná výzva – porazit domácí Švýcary. K pokusu rozloučit se s nepovedeným turnajem vítězně velí i Radim Skuhrovec: „Víme, že nás čeká těžké utkání. Kluky budeme nabádat k té samé hře, kterou chceme hrát. Opět zdůrazňuji, že bez bojovnosti po celých šedesát minut se nedá vyhrát.“

ČESKO – SLOVENSKO 3:4 po nájezdech (3:1, 0:2, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Talafa (Rouha, Malý), 7. Konečný (Chlubna), 11. Geidl – 4. Rehák (Štümpel, Faith), 32. Kolenič (Ketner, Myklukha), 38. Zubak (Myklukha, Opatovský), rozh. náj. Faith.
Vyloučení: 5:5.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 25:27 (10:7, 7:11, 6:5 – 2:4).
Česko: Cichoň – Talafa, Hrádek, Baláž, Kovář, Hampl, Malák, Naar – Malát, Konečný, Chlubna – Slavíček, Handl, Urban – Malý, Koláček, Rouha – Jiruš, Matěj, Geidl. Trenéři: Beran, Plodek a Skuhrovec.
Slovensko: Opatovský – Petrovický, Nemec, Zubák, Ketner, Jacko, Groch, Jombík – Kolenič, Myklucha, Kašlík – Rehák, Faith, Štümpel – Mastič, Šimko, Bačo – Olejník, Petráš, Ragan. Trenéři: Feneš, Tartaľ a Žabka.

Finsko – Německo 2:4 (2:1, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 2. Verner, 18. Paaso (Rajaniemi, Mäenpää) – 7. Borzecki (Elias, Hänelt), 42. Hänelt (Elias), 59. Elias (Borzecki), 60. Bassler.

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Německo 3 2 0 1 0 10:6 7
2. Švýcarsko 2 1 1 0 0 9:4 5
3. Finsko 2 1 0 0 1 10:7 3
4. Slovensko 2 0 1 0 1 6:9 2
5. Česko 3 0 0 1 2 7:16 1

Další program turnaje v Zuchwilu

Neděle 29. prosince:
15:00 Slovensko – Finsko
18:30 Česko – Švýcarsko

Pondělí 30. prosince:
11:30 Finsko – Švýcarsko
15:00 Slovensko – Německo

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz