Mistři světa nebo Růžička. TOP 10 přestupů v Chance lize

11. června 2022, 17:56

Marek Hedbávný

Druhá nejvyšší soutěž vítá dva mistry světa: obránce Ondřeje Němce a útočníka Petra Koukala. Chance ligu oživí také kreativní centr Vladimír Růžička mladší. A co další zajímavé přesuny?

Maxim ŽUKOV (G, 22 let, Jihlava → Vsetín)
Žukovovi se v Česku zalíbilo, mluvilo se dokonce o tom, že by mu Jihlava vyřídila české občanství. Možná ještě o to víc překvapil jeho přesun k prvoligovému rivalovi do Vsetína. Jde o přestupový trhák: vždyť Žukov už dvakrát potvrdil, že s důležitostí zápasů rostou i jeho výkony (v sezoně 2020/2021 byl vyhlášen nejlepším hráčem play off, letos skončil v hlasování druhý).

Ondřej NĚMEC (O, 38 let, Zlín → Vsetín)
V posledních dvou sezonách šla jeho výkonnost dolů, přesto by pořád měl být pro Vsetín velmi platný. Němec se totiž vrací na Lapač, kde to miluje – bude tak mít obzvlášť velkou motivaci.

Petr KOUKAL (Ú, 39 let, Hradec Králové → Kolín)
K největším osobnostem Chance ligy se kromě Němce zařadí i Koukal, další člen památného týmu na posledním zlatém mistrovství světa v roce 2010. V Kolíně má pomoct s výchovou talentů pro partnerský Hradec Králové.

Vladimír RŮŽIČKA mladší (Ú, 33 let, Dornbirn → Slavia Praha)
V Tipsport extralize dělal dlouhé roky prvního, případně druhého centra – na roli lídra je tedy zvyklý. Těží z ohromného přehledu o hře. Přesilovky s ním, Lukášem Žejdlem a Tomášem Knotkem? No, to zní nebezpečně...

Martin DOČEKAL (Ú, 31 let, Kometa → Třebíč)
Dominantní typ hokejisty, který v předešlých sezonách při střídavých startech dělal na ledě ohromný rozdíl. Teď má v Horácké Slavii strávit celou sezonu, k sobě navíc může dostat jiného bombarďáka Miroslava Holce.

Riku SIHVONEN (Ú, 23 let, Litoměřice → Vsetín)
Čas na adaptaci? K čemu?! Urostlý Fin hned ve své první sezoně po příchodu do Česka zářil a stal se nejlepším střelcem Chance ligy. Často dává špinavé góly – přesně takové se budou Vsetínu hodit v play off.

Petr MRÁZEK (Ú, 27 let, Prostějov → Zlín)
V sezoně 2020/2021 skončil v kanadském bodování Chance ligy třetí, v uplynulém ročníku dokonce druhý. Mrázek je zkrátka výraznou osobností Chance ligy, známý je především svým střeleckým instinktem.

Jiří ONDRÁČEK (Ú, 34 let, České Budějovice → Zlín)
Zlín je hlavním favoritem na postup. Udržel totiž opory Libora Kašíka, Daniela Gazdu a Antonína Honejska, k tomu přilákal zvučné posily. Jednou z nich je navrátilec Jiří Ondráček, který odehrál velmi slušnou sezonu v Motoru. Alespoň zmínit musíme Denise Kindla nebo Tomáše Pospíšila, další hvězdné akvizice Beranů.

Tomáš VILDUMETZ (Ú, 23 let, Šumperk → Poruba)
Se 47 body šlo o třetího nejproduktivnějšího hráče uplynulé sezony, přičemž polovinu ze svých bodů získal v přesilovce. Na svůj věk si při útočných akcí počíná mazácky a volí správná řešení, byť se na první pohled můžou zdát překvapivá. Jak mu bude sedět herní styl v Porubě?

Ondřej MACHALA (Ú, 23 let, Kladno → Frýdek-Místek)
Po promaroděné sezoně je natěšený na novou výzvu, ve Frýdku-Místku si chce říct o šanci v Třinci. Jeho hlavní předností zůstává bruslení, díky němuž se dokáže utrhnout do brejků – hodně na sebe upozornil především v play off 2021, v němž vystřílel Kladnu postup devíti góly.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz