Mikyska o velkém obratu Energie: Věřili jsme, bojujeme do poslední minuty!

Foto: Aleš Bedlík, hokejkv.cz

23. prosince 2020, 22:08

Matěj Hodoval

Černý kůň letošního extraligového ročníku? Hokejisté Karlových Varů vytáhli z rukávu další famózní obrat, když se dokázali vzpamatovat ze čtyřbrankové ztráty proti Spartě a z infarktového duelu vytěžili dva body do tabulky.

Vypadalo to jako klasický zápas mezi Pražany a Západočechy. Dvě třetiny nacházeli vnitřní část branky pouze hosté a ještě ve 44. minutě to vypadalo na klidnou cestu Sparty ke třem bodům.

Jenže svěřenci Martina Pešouta ukázali, že není radno toto mužstvo podceňovat. Fantastickou otočku započal dvěma trefami útočník Martin Kohout, kterého následovali spoluhráči Jan Hladonik s Davidem Kašem. V pak prodloužení dokonal obrat nekompromisní dělovkou sniper Petr Koblasa.

„Pocity po takovém zápasu jsou vždycky super. Když prohráváte a ve třetí třetině to otočíte, je to parádní,“ jásal po vítězné bitvě obránce Dalimil Mikyska.

Za záporného stavu 0:4 se nabízí otázka, zda ve zvrat domácí hráči ještě vůbec doufali. Není to ale poprvé, se podobný kousek celku z lázeňského města povedl. „Určitě jsme v to doufali, protože se nám to povedlo hodněkrát. Bojujeme do poslední minuty a do konce zápasu,“ hlásí mladý bek.

Sparta byla do tohoto utkání pro Energii zakletým soupeřem. Karlovarští čekali na výhru proti Pražanům přes čtyři roky, naposledy je pokořili 28. února 2017. „Asi trenérovi spadl kámen ze srdce, my jsme to tak nebrali. Prostě jsme chtěli vyhrát,“ usmívá se Mikyska.

Před nadcházející menší pauzou měl tým z hlavního města opravu nabitý program. Sparta totiž den před utkáním na ledě KV Areny hrála proti Zlínu, který deklasovala poměrem 10:0. „Myslím, že únava na nich znát nebyla, létali úplně stejně, jako den předtím. Vyhráli 10:0, takže pošetřili síly,“ říká břeclavský rodák.

Mrkněte na skvělý zákrok Filipa Novotného v duelu proti Spartě??

Zveřejnil(a) Hokej dne Středa 23. prosince 2020

Právě Dalimil Mikyska se v důležitém utkání zařadil hned do první formace, v níž nahradil nedostupného Petra Šenkeříka. Nezklamal, v těžké roli obstál. „Vážím si té šance hodně, nepřichází to každý den. Pár zápasů zpátky jsem byl mimo sestavu a teď v první lajně, takže určitě nervozita byla. Jsem za to rád,“ těší se z nabídnuté příležitosti.

Jednadvacetiletý mladík na západě Čech hostuje z Brna. Podobný scénář zažil vloni, kdy si jej trenérský štáb v čele s Martinem Pešoutem vytáhl z prvoligové Třebíče. „Určitě je to dobrý krok. Spíše jsme se dohodli, že v Brně hrát nebudu. První variantou byly Vary, chtěl jsem sem jít.“

Nyní čeká nejen karlovarské hráče zasloužená sváteční přestávka. „Budu to trávit s rodinou, dobře se najím a dám si hodně cukroví. 26. prosince se tu poté sejdeme a půjdeme zpátky do tréninku,“ těší se na Vánoce Mikyska.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz