Medaile? Čekáme na ni už 7 let! Motivace je velká, hlásí Voráček

Foto: Alena Zapletalová

26. května 2019, 9:10

Adam Bagar

(BRATISLAVA, od našeho zpravodaje) Poslední radost národního týmu z medaile se datuje k 20. květnu 2012, kdy Češi v Helsinkách brali bronz. Zlomí letos v Bratislavě dlouhé čekání?

„Máme velkou motivaci získat medaili, na kterou čekáme už sedm let,“ hlásí kapitán českého národního týmu Jakub Voráček. Jeho parta toužila po tom nejcennějším kovu, jenže porážka 1:5 s Kanadou rozhodla o tom, že si Češi na letošním šampionátu zahrají „jen“ o bronz.

Stejně jako před osmi lety v Bratislavě si to rozdají s Ruskem, tehdy v bláznivém utkání zvítězili 7:4. „Když to takhle dopadne i teď, tak budu rád. Musíme se na to dobře připravit,“ ví Voráček. Reprezentanti mají Rusům co vracet, ve skupině jim nedali ani gól a podlehli jasně 0:3.

Jak na ně, mohli vidět v odpoledním semifinále, kdy Finové slavili výhru 1:0 a po Švédech si vyšlápli na dalšího favorita MS. „Klobouk dolů před Finy! Udržet nulu s nejlepším ofenzivním týmem na světě chce opravdu umění a vůli,“ pokyvuje bojovník s číslem 93 na zádech.

„Jestli s Rusy budeme hrát otevřený hokej, asi to nepůjde. Musíme si pohlídat jejich hráče a dávat góly z brejků,“ velí Voráček před bojem o bronz. „Se silami jsme na tom dobře,“ dodává po krutém semifinálovém výsledku s Kanaďany. Češi se trápili v koncovce a padli 1:5.

„Měli jsme strašně moc šancí, ale nedávali góly. Pořád jsme tlačili. Věděli jsme, že když dáme gól, bude třetí třetina ještě zajímavá. Chyběla nám však lehkost, v semifinále mi to už přijde jako obehraná písnička,“ mrzí Voráčka. Čechům nestačila ani střelecká převaha 41:30.

„Někdy máte čtyřicet střel a nic, ale teď jsme byli kolikrát sami před brankářem, puk mu ležel u betonů... Několikrát jsme pak byli volní mezi kruhy, ale buď nám to sjelo, nebo to chytil Matt Murray,“ hlásí na závěr kapitán, který věří v bronz. Bitva s Rusy startuje už v 15:45.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz