Mazancovo loučení se slzami v očích. Krásné dva roky, děkuje Hradci

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

24. března 2021, 17:35

Martin Voltr

Měl poslední šanci udělat s Hradcem Králové extraligový úspěch, protože klub už s předstihem oznámil, že brankářská jednička po sezoně končí. Marek Mazanec, hrdina krásného tažení Ligou mistrů, ale nepříznivý osud nezvrátil.

Mazanec se do Česka vrátil před dvěma lety, kdy si plácl s Mountfieldem. Po slabším začátku se rozzářil, to on dovedl Hradec Králové do finále Ligy mistrů. Asi bude trvat ještě několik let, než všichni ve městě tenhle úspěch pořádně docení.

Letos už nebyl tak suverénní jedničkou, Štěpán Lukeš za ním dostával víc šancí nez předtím. Play off ale už zase patřilo Mazancovi. V sedmi zápasech se chlubil úspěšností přes 94 procent, jenže ani to nestačilo, aby Východočeši zastavili silný Liberec.

Za to, jak bojovali v posledním zápase, by si aspoň jeden bod zasloužili.

Jenže na zásluhy se nehraje a Marek Mazanec se loučil hodně zlomený.

Vím, že si za to nic nekoupíte, ale do poslední bitvy jste dali všechno...
Ano, tam bylo od kluků všechno. Nemůžu nikomu nic vytknout, jsem na kluky hrdý a chci jim poděkovat za to, že se na to nikdo nevyflákl a všichni do toho dali, co měli.

Dlouho jste vedli, ale o všechno jste přišli během 21 sekund. Liberec vyrovnal hodně šťastnou tečí, se kterou jste nemohl vůbec nic dělat, že?
Byla to bezmoc. Když dostanete takový gól úplně z ničeho, to si pak člověk říká, že nám ani není souzené postoupit. Ještě jsme se rvali, tlačili a zkoušeli to. Nebylo nám souzeno.

Vidíte klíč k sérii v prvním zápase, nebo jinde?
Já nejsem zastánce toho názoru, že by to ovlivnilo celou sérii. Liberec byl prostě lepší. Mají větší zkušenosti v play off a myslím, že si s tím umí líp poradit. 4:0 není náhoda. Ale jak říkám, jsem na kluky hrdý. Předvedli jsme, co jsme uměli, a to je prostě hokej.

„Já doufám, že fanoušci na mě budou vzpomínat jenom v dobrém, stejně jako já na ně. Do Hradce se vždycky budu těšit.“

Konec v play off pro vás znamená i konec v Hradci Králové. Jak byste se za dvěma roky, které jste tady strávil po návratu ze zámoří, ohlédl?
Krásné dva roky. Když si vzpomenu na Ligu mistrů, byly to úžasné jízdy. Já tomu říkám etapy, a tahle etapa mi toho taky spoustu dala. V Hradci se nám narodil syn, poznali jsme spoustu nových lidí a novou organizaci, takže jako člověk i jako hokejista jsem se zase posunul někam dál. A jak to v hokeji bývá, přišla nová smlouva někde jinde a zase se někam posunu.

Bolí vás, že jste s týmem nedosáhli na výraznější úspěch? Alespoň tedy na domácí scéně, protože finále Ligy mistrů bylo jednoznačně velkým úspěchem.
Mrzí to hodně, protože kvůli tomu si mě sem Hradec bral, abychom udělali nějaký úspěch a abych týmu pomohl. Je pro mě osobní zklamání, že jsem nedokázal pomoct víc.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Když jste se po poslední siréně loučil s fanoušky ve skyboxech, musely to pro vás být ohromné emoce. Co vám probíhalo hlavou?
Bylo to smutné a musím říct, že se mi hnaly trošku slzy do očí. I když tady nebyl plný staďák, jako vždycky bývá, tak to bylo smutné. Vidět těch několik lidí, co nám fandilo, a určitě i spousta lidí doma u obrazovek nám držela palce... Končí tahle etapa, řekl bych prozatím. Nikdy nemůžu říct, že se sem nevrátím, může se stát všechno. Život jde dál, hokej jde dál, takhle to prostě chodí.

Bude pro vás bude fajn, až sem přijedete v dresu soupeře a pozdravíte se s fanoušky, viďte?
Určitě. Já doufám, že fanoušci na mě budou vzpomínat jenom v dobrém, stejně jako já na ně. Do Hradce se vždycky budu těšit.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz