<

Matthews má průšvih! Hvězdu Toronta obviňují z výtržnictví

Očekává se, že brzy bude jmenován novým kapitánem Toronta. I proto není situace, která se vyrojila okolo Austona Matthewse, úplně ideálně načasovaná. Útočník Maple Leafs se bude muset vypořádat s obviněním z výtržnictví, kterému čelí kvůli letnímu incidentu z Arizony.

O co přesně v něm má jít?

Dvaadvacetiletý útočník je obviněn z toho, že se měl – jak se píše ve zprávě policie z arizonského města Scottsdale –, 26. května zhruba okolo 2 hodin v noci pokoušet se skupinou mužů vniknout do auta členky ochranky, která byla ve službě a právě vyřizovala nějaké papíry.

Sama žena měla skupinku s Matthewsem při jejich pokusu vniknout do jejího auta konfrontovat, což zafungovalo. Když už ale muži odcházeli, měl si Matthews sundat kalhoty a vystrčit na strážnici zadnici. Tu mu podle ženy alespoň zakrývalo spodní prádlo.

Matthews tak čelí obvinění z výtržnictví, trestného činu, který v Arizoně zahrnuje mimo jiné pití alkoholu na veřejnosti, nadávání či bezohledné chování v přeplněných prostorech. Hrozí za něj až šest měsíců vězení, pokuta 2500 dolarů nebo pětiletá podmínka.

Dá se očekávat, že pokud soud shledá Matthewse vinným – první mimosoudní slyšení už absolvoval ve středu ráno –, zapojí se pravděpodobně do nějakého z nápravných programů zaměřených na potírání problematického chování. Čelit může také pokutě ze strany NHL, pravomoc má v tomto případě ligový komisař Gary Bettman.

Odškodnění by navíc mohla chtít i sama postižená žena, která je podle všeho válečnou veteránkou trpící vážnou posttraumatickou stresovou poruchou. „Nebylo to vtipné. Jak si mohli myslet, že by mohlo být vtipné se pokoušet ve dvě hodiny v noci vniknout do auta ženy?“ měla postižená Fayola Dozitheeová sdělit policii.

Z hokejového hlediska by celý incident mohl vést jednak ke ztrátě sponzorů, především však k možným komplikacím ohledně jmenování Austona Matthewse novým kapitánem. Maple Leafs totiž před sezonou oznámili, že v nové sezóně budou mít po delší době hráče s céčkem na prsou, a všeobecně se očekává, že ho dostane právě americký kanonýr.

Incident však může jmenování zkomplikovat. Leafs se vyjádřili, že jsou o incidentu informováni a že Auston s úřady spolupracuje.

Sám Matthews pak před média předstoupil po včerejším tréninku: „Není to něco, o čem bych chtěl kdokoli z nás dnes mluvit. Lituji jakéhokoliv činu, který by rozrušil tým nebo způsobil komukoli úzkost. Zakládám si na své přípravě na sezonu a na tom, abych reprezentoval Toronto Maple Leafs nejlépe, jak mohu. Vzhledem k situaci se bohužel obávám, že nebudu moci poskytnout jakýkoli další komentář.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz