Máme dobrý tým, Rusů se proto nesmíme bát, velí střelec Filippi

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

20. prosince 2015, 8:11

Adam Bagar

(MOSKVA, od našeho zpravodaje) Víc než devadesát minut se čeští bojovníci na turnaji střelecky trápili. S Finy vyšli doma gólově naprázdno a dlouho nedokázali překonat ani švédského gólmana. Fantastický výkon spojený s herní převahou ale přinesl zlom. Češi v prostředním dějství srovnali krok a v tom závěrečném dokonali parádní obrat. O vítěznou trefu se postaral deset minut před třetí sirénou Tomáš Filippi. "Bylo jen otázkou času, kdy to protrhneme," hlásí útočník ruského Magnitogorsku po cenném vítězství 3:1.

Filippi se ve třetím dějství dobře zorientoval před brankou a po střele Jakuba Jeřábka poslal kus černé pryže do švédské branky. "Byla to dorážka do prázdné brány. Za každou takovou střelou musíme chodit, dorážet a clonit gólmanovi. Přesně takové góly v dnešním hokeji padají. Já je moc nedávám, takže jsem za to rád dvojnásobně," říká spokojený autor trefy, která srazila zaskočené Švédy.

"Nebojíme se nikoho. Můžeme hrát naprosto s každým a proti Švédům jsme to ukázali."

Ti v Örnsköldsviku slavili jasné vítězství 6:2, tentokrát ale proti nim nastoupil úplně jiný tým českých bojovníků, kteří šli od první minuty za vítězstvím. A nezlomila je ani vedoucí trefa tří korunek, které udeřily jak jinak než v přesilovce. "Stane se, že v utkání prohráváte. Nevzdali jsme to a nakonec vše dobře dopadlo. Ukázali jsme, že můžeme hrát i s takovým silným celkem," líčí Tomáš Filippi.

Reprezentanti se soupeře nezalekli a od začátku měli navrch. "Nebojíme se nikoho, dovolíme si a můžeme hrát naprosto s každým. Máme dobrý tým a teď se to jenom potvrdilo," má jasno šikovný útočník po prolomení střeleckého trápení. Češi na turnaji čekali více než devadesát minut na gól. "Bylo jen otázkou času, kdy to protrhneme. S třemi brankami už se dá vyhrávat," prozrazuje Filippi.

Nás samotné zaskočilo, jak dobře jsme hráli, hlásí brankář Francouz »

Národní tým byl podstatně nebezpečnější než doma proti zalezlým Finům, kteří si výborně hlídali střední pásmo a nepouštěli Čechy prakticky do žádných větších šancí. "Plnili jsme do puntíku taktické pokyny trenérů. Museli jsme hlavně zvýšit tlak do branky, postavit jednoho hráče před švédskou branku a celkově zjednodušit hru. To se povedlo," říká třiadvacetiletý útočník působící v Rusku.

Právě domácí výběr bude posledním soupeřem souboru trenéra Vladimíra Vůjtka, který se v sobotu dočkal premiérového triumfu za tři body. A hned o den později by rád vyzrál také na silnou sbornou. Ta dle jeho slov hrála proti Finům jako za starých časů. "Hlavně se nesmíme bát hrát hokej. Je potřeba si věřit, jinak to nedopadne dobře," velí Filippi před bitvou, která startuje ve 12 hodin.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz