Machovský hlásí návrat ze zámoří do extraligy, na tři roky se upsal Spartě

Foto: hcsparta.cz

1. května 2018, 7:04

Adam Bagar

Po trenérském postu, který obsadil legendární Němec Uwe Krupp, má už Sparta jasno také o brankářské jedničce pro příští sezonu. Do extraligy se po roce stráveném v zámoří vrací Matěj Machovský, který se v metropoli upsal na tři roky. „Vybrali jsme si Matěje a dohodli se s ním na dlouhodobé smlouvě. Věříme, že bude oporou úspěšného týmu,“ hlásí na oficiálních stránkách sportovní manažer klubu Michal Broš.

Čtyřiadvacetiletý gólman loni vyslyšel vábení NHL a upsal se Detroitu. Nové angažmá ovšem zdaleka nesplnilo jeho očekávání. Dveře do nejlepší ligy na světě pro něj zůstaly zavřené. A co víc, Matěj Machovský si pořádně nezachytal ani v nižší AHL. V Grand Rapids zapsal pouhé čtyři starty, jinak působil až ve třetí nejvyšší zámořské soutěži v Toledo Walleye.

"Když v Česku řeknete, že hrajete ve Spartě, tak už to něco znamená. Je to prestižní."

"Zjistil jsem, že se mnou nepočítají na takovou pozici, jakou mi slibovali, když jsem smlouvu podepisoval. Přišel jsem tam s tím, že budu na farmě v AHL, ale potom klub podepsal dalšího brankáře, a tím pádem mě odšoupli rovnou do East Coast," prozrazuje Machovský, který se tak po ročním zámořském trápení rozhodl pro rychlý návrat do Tipsport extraligy.

Machovský potěšil fanoušky bitkou gólmanů: Šílené, ale užil jsem si to »

Nikoliv zpátky do Plzně, za kterou čtyři roky válel. "Já mám Spartu zakořeněnou už odmala v hlavě. Strejda hrával fotbal za Spartu, takže když jsem byl malý, tak jsem byl u tety v Praze na prázdniny. I proto má pro mě Sparta hodnotu. Když v Česku řeknete, že hrajete ve Spartě, tak už to něco znamená. Je to prestižní," hlásí odchovanec opavského hokeje.

Foto: toledoblade.com

Sparta pracuje i na dalších posilách, zpátky chce přivést odchovance Jana Košťálka a Daniela Přibyla. "U Honzy to vypadá velice dobře. Věřím, že jednání budou brzy dotažena k podpisu kontaktu. Danovi jsme nabídli dvouletý kontrakt a čekáme, jak se rozhodne. Pevně věřím, že oba sparťané budou brzy opět součástí našeho mužstva," přeje si Michal Broš.

"Pevně věřím, že Honza Košťálek i Dan Přibyl budou brzy opět součástí našeho mužstva."

Pražané si už v průběhu uplynulého ročníku pojistili podpisy dlouhodobých kontraktů zadáka Tomáše Voráčka s útočníky Janem Buchtelem a Richardem Jarůškem. Nové smlouvy podepsali před koncem sezony i obránce Tomáš Pavelka a forvardi Jiří Černoch s Andrejem Kudrnou. Z hostování se navíc do Sparty vracejí bek Tomáš Dvořák a útočník Jiří Smejkal.

Zahraniční posily se nabízí, ale nechceme brát cizince za každou cenu

Do přípravy se zapojí i mládežníci v čele s Vojtěchem Kropáčkem, Lukášem Rouskem nebo Tomášem Pšeničkou. Broš po příchodu kouče Kruppa nevylučuje ani zahraniční posily. "Doplnění kádru ze zdrojů, které dobře zná, se samozřejmě nabízí. Na druhou stranu nechceme brát cizince za každou cenu, příchod musí mít smysl a opodstatnění," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz