Listí na ledě či „rolbař“ Jandač. Pod širým nebem trénuje i Sparta

Foto: Vladimír Koča, hcsparta.cz

20. října 2020, 17:28

Adam Bagar

V uzavřených prostorech mají zakázáno se připravovat, extraligové kluby tak hledají řešení, aby zůstaly v tréninkovém rytmu. Třeba Sparta od pondělí využívá otevřené ledové plochy v nedaleké Dobříši.

„Dnes jsme si vyzkoušeli venkovní led poprvé, tento týden nás čekají další dva tréninky. Jsme domluvení, že v Dobříši budeme moct trénovat i v dalších týdnech, pokud nedostaneme opět povolení trénovat v naší hale,“ hlásí pro klubový web sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Foto: Vladimír Koča, hcsparta.cz

Vzhledem k vládním opatřením se ale trénuje tak trochu v polních podmínkách. O šatně nebo sprše si hráči musejí nechat jen zdát. Po tréninku se jen narychlo převlékli a vlastními auty se vydali do svých domovů. Sparťané si přesto možnost trénovat na ledě moc pochvalují.

„Připomnělo mi to mé hokejové začátky a trochu i nedávný zápas v Drážďanech.“

„Je to lepší než se připravovat sami doma. Nemám s tím problém, naopak jsem za to fakt rád. Připomnělo mi to mé hokejové začátky a trochu i nedávný zápas v Drážďanech. Jsme rádi, že se tyto tréninky podařilo domluvit,“ libuje si brankářská jednička Sparty Matěj Machovský.

Foto: Vladimír Koča, hcsparta.cz

Jeho tým není jediným, který bude v Dobříši trénovat. Na tamní otevřenou ledovou plochu v pondělí vyjeli také hokejisté Plzně či Mladé Boleslavi. „Z ostatních mančaftů to sem máme aspoň nejblíž,“ dodává Machovský po úvodním tréninku, jenž doprovázelo proměnlivé počasí.

„To se vám v hale nestane, že za brankou najedete do kupy listí.“

A taky padající listí. Role „rolbaře“ se ujal trenér Josef Jandač, vzal lopatu a přírodní nepořádek z ledu uklidil. „Listí na ledě jsme se zasmáli. To se vám v hale nestane, že za brankou najedete do kupy listí,“ směje se bek Tomáš Pavelka. „Ale jsme rádi, že můžeme být spolu na ledě.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz