Liberec zase remizoval a Vary venku slavily. Přepracovaly nás, štve Kváču

Foto: Marek Sekáč, hcbilitygri.cz

V úterním zápase mezi Libercem a Karlovými Vary se potvrdila hned dvě letos zavedená pravidla – Energie vyhrává na venkovních stadionech a v utkáních Tygrů se prodlužuje. Ani na jedno přitom nemuselo vůbec dojít, ještě na začátku poslední minuty totiž Severočeši vedli. „Soupeř nás prostě přepracoval,“ mrzí po porážce 3:4 po nájezdech brankáře Petra Kváču.

Už to vypadalo, že Bílí Tygři potřetí za sebou doma vyhrají za tři body. Jenže Karlovy Vary souboj na severu Čech nevzdaly, 34 sekund před koncem srovnaly na 3:3 a v následných nájezdech jim poté bonusový bod vystřelil Jiří Černoch.

Sám Liberec přitom ani ne šedesát vteřin předtím vstřelil vedoucí branku a už to vypadalo, že tentokrát nespadne do pasti jménem prodloužení. „Je super, že jsme to ještě stihli srovnat. Gól takhle v posledních minutách bychom ale dostat neměli,“ vrací se k dramatické koncovce zápasu Tomáš Bartejs, jenž se postaral o vyrovnávací trefu.

„Kdybychom věděli, čím to je, tak to přeneseme i na domácí led. Přijde mi, že když hrajeme venku s papírovými favority, tak nemáme co ztratit a jsme více uvolnění.“

„Proklínal jsem se. Celou dobu jsem si myslel, že mám puk pod nohama, pak že ho náš brankář drží. Naštěstí jsme se ještě semkli a vyrovnali,“ popisuje své pocity Ondřej Dlapa, který byl přímo u toho, když Jan Ordoš v čase 58:46 dorazil za Vladislava Habala povedený průnik Jakuba Rychlovského.

Energie si navíc následně situaci ještě ztížila trestem, jelikož u rozhodčích neúspěšně reklamovala, že si Ordoš při gólu počínal na brankovišti nedovoleně. „Zkoušeli jsme výzvu, protože se nám zdálo, že útočník soupeře vysekl puk našemu gólmanovi. Šli jsme ale dál. Na střídačce jsme si řekli, co chceme provést a povedlo se to,“ říká asistent trenéra Západočechů Vojtěch Šik.

Karlovarští nakonec stihli získat kotouč, dostat se do útočného pásma a odvolat brankáře, čímž aspoň vyrovnali počet hráčů na ledě. A vytouženého vyrovnání se dočkali. „Bylo to hodně o štěstí. Prohrávali jsme, a ještě jsme byli v oslabení. Nezbylo nám nic jiného než to zkusit,“ pokračuje Bartejs. A tak tým z lázeňského města opět ukázal, že ne náhodou letos získal z utkání na kluzištích soupeřů nejvíce bodů.

„Kdybychom věděli, čím to je, tak to přeneseme i na domácí led. Přijde mi, že když hrajeme venku s papírovými favority, tak nemáme co ztratit a jsme více uvolnění,“ přemýšlí Bertejs.

„Útěchou pro nás může být, že máme zase bod. Je to už taková ohraná písnička, ale aspoň pravidelně bodujeme.“

Zato Liberec působí letos jako expert v jiném ohledu. Z jeho jedenácti duelů se totiž hned devětkrát muselo prodlužovat. „Útěchou pro nás může být, že máme zase bod. Je to už taková ohraná písnička, ale aspoň pravidelně bodujeme. Máme na čem stavět, musíme dál pracovat,“ snaží se hledat pozitiva brankář Petr Kváča.

Na druhou stranu ale připouští už i lehkou frustraci. „Nestačí nám to, chceme vyhrávat za tři body. Nevím, kolikrát jsme hráli prodloužení, možná ten čas už dává dohromady další jeden zápas. Zbytečně si ubíráme síly a základní část je v tomhle neúprosná,“ dodává na závěr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz