Liberec zahájil přípravu se Šmídem i Melanconem: Trochu jako NHL

Foto: hcbilitygri.cz

V téměř kompletní sestavě vyjeli na led také hráči Liberce. „Prakticky od play-off jsem si nefoukl do píšťalky, chybělo mi to," usmíval se trenér Patrik Augusta pro klubový web.

Na tréninku se proháněla také kanadská posila do obrany, a to T.J. Melancon, který byl velice spokojený.

„Jiný level, trochu jako NHL nebo AHL. Kluziště, tým i trenéři, zkrátka vše je na hodně profesionální úrovni,“ pochvaloval si samotný Melancon, jenž přišel ze slovenského Zvolenu.

On však nebyla jediná posila, která byla na ledě. Však Bílí Tygři mají ve svých řadách také nově Jakuba Klepiše, Martina Faška-Rudáše nebo Michala Ivana.

„Kluziště, tým i trenéři, zkrátka vše je na hodně profesionální úrovni."

„Jsme za ně rádi. Jsou sympatičtí,“ pravil na adresu nováčků Augusta.

„Samozřejmě jsem je znal už z videí z doby, kdy jsme je do Liberce brali, teď za sebou máme ale první společný trénink. Věřím, že zapadnou jak po lidské, tak i po hokejové stránce,“ dodal liberecký lodivod.

Velice se těšil na první trénink i brankář Petr Kváča. Ten byl dokonce v Rize na mistrovství světa.

„Nejsem se sebou vůbec spokojený. Měsíc jsem brusle neobul, chybí mi jistota. Potřebuji se dát dohromady a zapracovat na detailech. Času mám nicméně ještě dost, bude to den ode dne lepší,“ povídal.

„Tentokrát jsem si ale připadal skoro jako nováček,“ komentoval s nadsázkou liberecký gólman pro stránky Bílých Tygrů.

Liberec čeká v polovině srpna turnaj v Rakousku, kde se utká třeba se Salcburkem. Ovšem předtím čeká hráče ještě funkční vyšetření.

„Samozřejmě hodláme pracovat na kondici a aspektech naší hry,“ zakončil trenér Augusta.

Aktuální soupiska Bílých Tygrů Liberec

Brankáři:
Petr Kváča, Jaroslav Pavelka.

Obránci:
Lukáš Derner, Michal Ivan, Petr Kolmann, Vratislav Kunst, T.J. Melancon, Mislav Rosandič, Ladislav Šmíd, Jan Štibingr, Ondřej Vitásek.

Útočníci:
Michal Birner, Adam Dlouhý, Martin Faško-Rudáš, Tomáš Filippi, Dávid Gríger, Petr Jelínek, Jakub Klepiš, Adam Najman, Jan Ordoš, Jakub Rychlovský, Jan Šír, Daniel Špaček, Jaroslav Vlach, Marek Zachar.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz