Liberec má dvě posily, skončil ale Klepiš! A kdo pokračuje?

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Útočník Oscar Flynn (na snímku) se stal novou posilou Liberce, k Tygrům přichází také lotyšský obránce Uvis Janis Balinskis. Nové angažmá si hledá Jakub Klepiš, pokračuje ale hned několik jiných hráčů.

Balinskis po dvou letech opustil Litvínov, kde patřil k nejlepším hráčům. Účastnil se také olympijských her a čtyřikrát byl na mistrovství světa v dresu Lotyšska.

„Uvis je kvalitní obránce, který má bohaté zkušenosti z mezinárodních zápasů a také je zvyklý na solidní vytížení v extralize. Věřím, že si řekne o důležitou roli v přesilovkách i oslabeních," komentuje pro klubový web hlavní trenér a sportovní ředitel Patrik Augusta.

23letý útočník Flynn hokejově vyrostl v Mladé Boleslavi. Převedl se hlavně v sezoně 2020/2021, kdy měl po základní části 24 bodů.

Ovšem v uplynulém ročníku nezačal nejlépe, Bruslaři ho dokonce poslali na hostování do Zlína. Na závěr sezony se Flynn ale vrátil a pomohl k jízdě Mladé Boleslavi až do semifinále.

I když má jen 174 centimetrů, patří rozhodně k nejšikovnějším hráčům v lize. V extralize zkusí novou štaci.

„Oscar má za sebou již tři plnohodnotné sezony v extralize. Slibujeme si od něj rychlost, dravost, schopnost hokejových řešení a také poctivou práci směrem dozadu. Hokejově jej vnímáme jako univerzála," říká Augusta.

„Chceme s ním pracovat na jeho dovednostech a dát mu šanci plně rozvinout svůj potenciál."

Bílí Tygři neuplatnili opci na zkušeného útočníka Jakuba Klepiše. Mistr světa z roku 2010 si tak bude hledat nové angažmá. 37letý forvard měl přitom v play off devět bodů z deseti zápasů!

Pokračovat budou mladíci Jakub Rychlovský, Adam Klapka, Jan Štibingr a Sebastian Čederle. Totéž platí i pro zahraniční beky T.J. Melancona a Michala Ivana.

Foto: Jan Beneš, Český hokej

Zvlášť udržení Klapky je pro Liberec důležité, však tento obr si vybojoval také pozvánku do národního týmu: ve čtyřech zápasech i jednou skóroval.

Smlouvu do konce dubna 2023 podepsali matadoři Petr Jelínek a Lukáš Derner.

„Petr je dlouhodobě Tygrem a nositelem zkušeností a charakteru v naší kabině. Stále je platným hráčem mužstva."

37letý Jelínek je už čtvrtým rokem kapitánem týmu. Čeká ho devátá sezona v libereckém dresu.

„Petr je dlouhodobě Tygrem a nositelem zkušeností a charakteru v naší kabině. Stále je platným hráčem mužstva. Je velice dobře fyzicky připraven a je pro tým důležitý při vhazováních, oslabeních a klíčových fázích utkání," chválí ho Augusta.

A bek Derner? Ten hraje za Liberec v podstatě celou kariéru. Bílí Tygři mají za sebou 20 sezon v extralize, jen ve třech chyběl tento zkušený borec.

„Jde příkladem svými zkušenostmi, tréninkovou morálkou, charakterem i jeho obětavostí ve hře. Věřím, že bude nadále vzorem i rádcem pro naše mladé hráče," zakončuje Patrik Augusta.

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz