Liberec? Lekce z moderního hokeje, říká Országh. Demel už se soustředí na Plzeň

Foto: Hynek Haruda, hcverva.cz

3. února 2021, 15:37

Ondřej Mach

Z minulých pěti duelů získali dvanáct bodů, v úterý proti Liberci ale dostali lekci po všech stránkách. Bílí Tygři na ledě chemiků od druhé třetiny dominovali, nastříleli šest gólů a zaslouženě zvítězili.

„Takhle se hraje moderní hokej. První třetina z naší strany nebyla špatná, bohužel jsme ji prohráli 0:1. Potom se to zvrhlo, 1:6 není vůbec dobrý výsledek,“ řekl bezprostředně po zápase obránce Patrik Demel.

Prvních dvacet minut se přitom černožlutým s Tygry dařilo držet krok. Hosty sice v 6. minutě poslal do vedení Radan Lenc, následně se však hra vyrovnala. Jenže chemici dobrou pasáž ve vyrovnávací branku nepřetavili.

„Myslím, že první třetina byla z naší strany celkem solidní, tam to bylo vyrovnané. Začátek druhé třetiny ovlivnil celý zápas, dostali jsme gól z prvního střídání a dalších deset minut jsme měli šílených,“ komentoval rozhodující moment utkání trenér domácích Vladimír Országh.

Verva start druhého dějství vůbec nezachytila. Po padesáti vteřinách se prosadil Michal Birner, další trefu přidal po souvislém libereckém tlaku Dávid Gríger. Až těsně po polovině zápasu snížil obránce Patrick Kudla.

„Soupeř nám dnes dal lekci z moderního hokeje, všechny malé věci dělal lépe.“

„Dali jsme na 1:3 a ještě jsme tam měli nějaké šance. Soupeř nám dnes dal lekci z moderního hokeje, všechny malé věci dělal lépe. Byl rychlejší, důraznější, trestal nás. Zasloužené vítězství hostí,“ dodal Országh.

O tři zásahy šelem se postaral elitní útok vedený Michalem Bulířem. „Přímo na ně jsem si nedával pozor. Ale určitě to jsou kvalitní hráči, dali gól i v přesilovce. Hlavně dneska hráli jako tým a dělali dobře malé věci. Tím zápas zlomili na svou stranu,“ přemítal obránce Demel.

Sestřih utkání Litvínov – Liberec

Tygři si naopak pohlídali útok Viktora Hübla, který byl v posledních týdnech ve velmi dobré formě. V úterý ovšem vyšel bodově naprázdno.

„Vantova lajna nás tahala v minulých zápasech, ale my potřebujeme od ostatních, aby se trochu zvedli. Nemůže to být jen na nich, každý zápas musí zabrat někdo jiný. Bylo by dobré, kdyby tahaly alespoň dvě lajny,“ přeje si slovenský kouč Litvínova.

„Vantova lajna nás tahala, ale my potřebujeme od ostatních, aby se trochu zvedli.“

Kromě Hüblovy formace ale černožlutí na Liberec vyrukovali s pozměněnými útoky.

„Začali jsme tak, jak jsme končili v Brně. Už tam jsme přeházeli útoky a zvládli jsme to. Ve stejném složení jsme začali dnešní zápas, navíc se do sestavy vrátil Gery (František Gerhát – pozn. red.),“ vysvětlil Országh.

Severočeši teď mají dva dny na to, aby se nachystali na další důležitou bitvu. V pátek vyrazí do Plzně, kde nezvítězili více než čtyři roky.

„Musíme se z toho rychle vzpamatovat, v pátek máme další velký zápas.“

„Musíme se z toho rychle vzpamatovat, v pátek máme další velký zápas. Soustředíme se na něj,“ burcuje Demel.

„Každý zápas do konce sezony je důležitý, abychom se dostali do play off co z nejlepší pozice,“ přidává se trenér Országh.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz