Květoň je zpátky a rve se o baráž: Každý zápas se do toho dostávám

Foto: hknj.cz

Zkušený útočník David Květoň se letos po zranění vrátil zpět na led a po víc než sedmnácti letech oblékl dres mateřského Nového Jičína. I díky němu Ďáblové ovládli svou druholigovou skupinu a aktuálně hrají superfinále o postup do baráže.

34letý hokejista po návratu nasbíral 11 bodů (3+8) v 16 zápasech, naposledy ale vyšel proti Dvoru Králové nad Labem naprázdno. Nový Jičín nenavázal na vítězství 6:4 nad Táborem a po porážce 1:4 se vzdálil senzačnímu postupu do bojů o Chance ligu. Jak utkání, ale i své dosavadní účinkování ve druhé lize, zhodnotil David Květoň?

Co podle vás rozhodlo o domácí porážce s Rodosem?
Soupeř vstřelil více gólů a nebyli jsme tak aktivní jako třeba s Táborem. Pohlídali si nás, hráli zodpovědně, takže bych řekl, že vyhrál lepší a zkušenější tým.

Je hra soupeřů v superfinále něčím odlišná ve srovnání s východní skupinou?
Každý celek hraje jinak. Přišlo mi, že v naší skupině se hrálo víc kontaktně, ale týmy jako Tábor nebo Dvůr Králové hrály spíše organizovaně a zkušeně. Mají kluky, kteří si dokáží dobře podržet puk, dobře si přihrát. Myslím si, že nám to dělalo problém.

Trenér Kamil Gebauer zmiňoval, že pro tým jsou velmi náročná dlouhá cestování. Vám to ale vzhledem ke zkušenostem asi ani nepřijde, že?
Přesně tak. Já už jsem něco nacestoval, takže to znám. Pro někoho to může být náročné. Kluci jsou zvyklí jezdit pouze krátké vzdálenosti, ale mně to tak náročné nepřijde.

Kvůli zranění jste dva roky nehrál hokej. Cítíte, že se už dostáváte do herní pohody?
Z mé strany to ze začátku nebylo úplně ono. Dlouho jsem nehrál, ale myslím si, že každý zápas se do toho dostávám.

„Z mé strany to ze začátku nebylo úplně ono. Dlouho jsem nehrál, ale myslím si, že každý zápas se do toho dostávám.“

V týmu je kombinace zkušených a mladých hráčů. Předáváte si v kabině zkušenosti?
Občas se v kabině něco řekne. Pak je na každém, kdo si z toho co vezme, ale snažíme se mladým klukům poradit.

V extralize jste odehrál 663 zápasů, jak hodnotíte úroveň druhé ligy?
Rozdíl je určitě v rychlosti a ve zkušenostech hráčů. Samozřejmě jsem dlouho nehrál na vyšší úrovni, ale rozdíl je také ve spoluhráčích. Někteří hráči z Nového Jičína by možná mohli hrát někde výš, ale rozdíly jsou tam velké. Hlavně v tempu a nasazení.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz